Hektiska helgen

Ingen rast och ingen ro. Det är så vi jobbar lite.
 
Igår åkte vi iväg för första gången på några månader. Inga problem sa Maxim och knatade in när jag bad honom, han visste ju att det väntade gottis på honom där inne. Behövde inte åka långt, typ 15 minuter och sedan lastade vi ur utan problem. Lite krångel när jag skulle plocka av skydd och dyligt, men fungerade, kändes att det var lite orutin mest, ett tag sedan jag åkte själv med honom. Vi kommer nog att lösa det bättre allt eftersom känner jag.
 
Han skötte sig okej sedan, lite orolig när jag skulle sadla och kollade på allt nytt i ridhuset, men det blev bätte och bättre. Kollade först allround sadeln och de beslutade sig för att stoppa den lite. Sedan testade vi dressyrsadlar. Vissa låg inte bra från början, någon passade inte när jag red. Testade väl två som var okej att rida i, varav den ena låg lite bättre, så den fick det bli. Samma bom och märke som allroundsadeln, varför skrota ett vinnande koncep liksom. Sedan bestämde matte att Maximen skulle klä alldeles utmärkt i brunt, så vi får vänta ganska många veckor på att den, men det kan det nog vara värt. En Crown Rebecca blev det för den intresserade. Hem igen, fånade sig lite när sadelbilen skulle åka förbi, men sedan gick det bra.
 
 
Idag stod uteritt på schemat, lyckades pricka in två vänner som sällskap också. Flora som stabilt ankare och så Maxim och Surre som två små pojkar på äventyr (går båda och kolla på annat istället för där de ska sätta fötterna). Maxim var lite lagom pigg, lite tveksam inför vissa saker, men med Flora som skyddsbarriär så gick det bra. Travade på med stora steg och höll sig på mattan. Vi red mot Sankesund, sedan stig i skogen och öva på att lyfta fötter, därinne var det mysigt och fint. Ute på grusvägen sedan travade vi ner till vändplanen och sedan brände vi nästan hela vägen tillbaka (ca 1,5 km) i galopp. Maxim först i början, men Surre med lite längre ben fick gå om efter ett tag. Maxim tände till lite då, vilket han inte brukar göra, och några steg hängde han med, sedan gick det långsammare igen och till och med Flora gick om där ett tag. Sedan fick han lite eld i baken igen och drog om. Det härligaste var att jag vågade stå upp och släppa lös honom, utan att vara orolig och utan att känna att jag tappade kontrollen någon gång. Så härligt, vi lugnade ner oss lite när vi höll på att rida på en farbror som var ute och promenerade i skogen. Travade en del på hemvägen, mötte några bilar, det gick bra, han blev orolig första bilen vi mötte (som inte saktade ner så mycket heller), han var först dessutom så då försökte han backa, men Flora var effektiv bakom och stoppade upp honom så då stannade han förvånat och bilen var förbi. Övriga bilar hade vi Flora framför och allt gick tryggt och lugnt. Nöjd häst och nöjd matte anlände hemma på stallplanen två timmar efter att vi lämnade den. Imorgon ska han få en liten vila igen, om jag hinner kanske vi tar en kort promenad.
 
Det Positiva: Min Maxim
Det Negativa: Förstörda ätrutiner
 
Faster, stronger, better.

Over and Out
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0