Clear Round, LB:1, Mantorp

Idag var det då dags för säsongens första programridning. Igår hade vi en liten tur i mörkret, mest skritt, lite trav, körde skänkelvikningar och serpentiner över vägen, övade lite halter och liknande, han var glad och pigg så jag var nöjd. Ägnade sedan resten av kvällen åt att förbereda och packa allt, hade inte så mycket tid idag eftersom det var kvällstävling och jag skulle jobba också.
 
Så idag efter jobbet var det byta om, ut till stallet, hämta in Maximen som fick benen spolade och sedan äta lite hö i boxen medans jag och Johan packade allt. Sedan så for vi iväg enligt plan, anmälde och började förbereda i lugn och ro, träffade några bekanta, som sa att de låg typ en kvart med tiderna så det var bara att lasta ur och göra i ordning. Maxim var lite hyper och ville inte stå still när vi sadlade, med sedan promenerade Johan med honom medans jag bytte om och då lugnade han ner sig lite.
 
Gick upp till lilla ridhuset och framridningen, försökte tänka mycket framåt och fokusera. Tycker vi fick till en ganska bra känsla, men med facit i hand bör jag nog tänka ännu mer framåt och jag kanske backade av honom lite väl mycket.
 
 
Inne på banan sedan kändes det ungefär som att rida i sirap. Tycker inte mycket kändes bra alls. Fick några skrittinslag i traven, han stannade upp lite överallt i programmet, dock fattade han båda galopperna bra och höll den hela tiden. Jättetråkigt med den dåliga bjudningen, för han har varit så pigg hemma de senaste veckorna, inte bara ute, även i ridhuset. Vi landade i allafall på 53%, vilket är lite bättre än den sista tävlingen i höstas. Jag måste dock börja skärpa till mig ordentligt, hälarna ner Matilda, hälarna ner! Åh, tycker det ser hemskt ut på filmen som Johan tog. Var ganska så besviken efteråt, mest på min egen ridning, tycker inte att jag fokuserade ordentligt och stressade mig igenom momenten. Nåja, förhoppningsvis känns det bättre nästa gång, ska fortsätta jobba framåt hela tiden i ridningen och försöka få till mer fokus på både framridning och bana till dess.
 
Imorgon ska vi göra något lite lugnare och på lördag blir det kanske lite hoppning med kompisarna i stallet.
 
Det Positiva: Duktiga hästen lastar sig själv
Det Negativa: Dålig framfart
 
So sweet

Over and Out
 

Kommentarer
Postat av: systeryster från bålsta

Det är bara åh få vidare. Nästa gång går det bättre.:-) kram systeryster

Svar: Jodå, vi övar vidare hemma, en månad till nästa gång :)
Matilda

2014-02-21 @ 10:01:21
URL: http://fraidich.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0