Blåmärken, ja tack.

Jag är så glad över hur denna termin har lyckats starta. Träning regelbundet och rolig träning till råga på allt. Igår var det kendodags igen. Först så trodde jag att Kalle var på plats, men tji fick jag, så fick improvisera ett pass. Vilket, för första gången på länge var lite nervöst, eftersom Nisse var där. Jag tycker alltid att det är lite extra jobbigt att hålla pass när någon annan tränare är där och även om han inte är aktiv med det nu (ännu) så är han liksom min gamla nybörjartränare och jag vet hur mycket han kan och vet.
 
Det släppte lite efter uppvärmningen och jag körde på ungefär så som jag brukar. Inte så mycket prat, mest bara köra. Vi körde en del kirikachi först, gående, vanliga och sedan med Do. För tja, jag håller ju inte pass så ofta och har sagt till mig själv att när jag gör och det finns utrymme ska jag lägga in så mycket Do jag bara kan. För Do behöver man alltid träna på. Vi körde Stora Do, lite Men-nuki-Do, Kote-Men och Kote-Do, sedan kakarigeiko och ji-geiko. Vi hann ett varv med ji-geikon så alla fick köra mot alla (utom han som fick vila för att han råkade vricka foten). Det kändes helt okej, har svårt att få till någon riktigt fokus på mig själv när jag håller i passen. Do kändes halvhyffsad i allafall, några tvåstegstekniker som kändes som de skulle också. I ji-geikon så kändes det väl helt okej, lite avvaktande kanske. Men det känns som om flera av dem som var på passet igårhar utvecklats väldigt mycket, det går bättre och bättre att köra ji-geiko och det blir roligare och roligare. Att köra mot Nisse var kul såklart, men svårt, han är så ruskigt snabb och jag blir så avvaktande, lite halvbeskviken på mig själv, inte den fokus jag skulle vilja ha. Bara att jobba vidare, på söndag kör vi igen!
 
Kom för övrigt ifrån träningen med några nya blåmärken. Några hårda kote-hugg och låga Do-hugg brukar ge lite sådant. Dock är det fachinerande att de längsta personerna är det som hugger Do och träffar knäskålen, så kan det vara iblanda. Måste jobba lite själv på att inte lyfta benen så mycket när jag gör attacksteg också.
 
Det Positiva: Träna så svetten rinner
Det Negativa: Oförberedelse
 
Wind blowing

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0