Uteritter och löshoppning (eller mest bus)

Det har varit lite segt att komma igång igen med träningen efter SM-helgen. Det har varit varmt och jobbigt att röra sig, vilket nog både jag och Maxim har tyckt. I söndags tog vi dock en liten tur, mest lite skritt och trav på grusvägarna, en liten avstickade in i skogen och utforskade stigar lite också. Pigg och glad häst som låtsades bli rädd för en hund, men sedan lugnade ner sig ovanligt fort.
 
Igår var jag på massage, vilket betyder att jag inte är i skick att rida direkt. Men han såg så söt och busig ut så vi gick till ridbanan ändå och jag satte upp ett hinder och så fick han springa runt. I början ville han mest äta, men mot slutet kom han igång ordentligt och det var inga problem att hoppa hinder från det ena hållet, men när matte bad om andra varvet så smet han busigt förbi nästan varje gång. Nackdelen med att löshoppa utan invallningsrep, men riktigt så seriösa var vi inte. Han vet precis vad jag vill att han ska göra, och det var ju inte det att han inte ville hoppa, för han tog det utan problem åt andra hållet. Lilla bushästen, tillslut fick vi till bra språng från båda hållen och avslutade.
 
 
 
Så ikväll var jag något tidigare till stallet och det var lite svalare så vi gav oss iväg på upptäcksfärd. Just nu är det inte så många som rider i stallet där vi bor så jag rider ut mycket själv, lite av en nackdel när man är ny på stället, men jag är rätt så bra på att snappa upp vägar, kolla på google maps och ibland bara köra rätt igenom skogen, med mer eller mindre lyckade resultat. Nåja, idag gav vi oss iväg för att hitta en hemlig stig genom skogen jag hört rykten om, det visade sig inte vara något större problem då den var rätt så fiffigt uppmäkt med reflexer och plogpinnar bara man hittade in i skogen, dessutom kunde man följa några hovspår ibland också. När vi kom fram till stora vägen gick vi rätt över till en grusväg som sedan svängde av till en väg med vägbom (och läskiga kabelrullar och presseningar som Maxim stirrade misstänksamt på. Kan tilläggas att vi började med att jag promenerade bredvid hela vägen från stallet, genom skogen, över stora vägen och förbi vägbommen innan jag satt upp. Är man själv ska man vara försiktig. När jag väl kom upp i sadeln satte vi fart och travade, vilket gick ganska bra, bra övning att sätta lite fart även på okänd väg, tänker att det är bra bruksträning. Vi spanade in älgtorn som kanske kunde vara Maximätande, så bättre ta det säkra före det osäkra tyckte han och smög sig förbi i andra vägkanten. Såg även ett rådjur som var ute och spatserade. När vi kom till vägens ände utforskade vi stigarna som gick åt både höger och vänster, gick bara en lite stund på var och en av dem, ska höra i stallet om de leder någonstans. Men ytterligare lite bruksridningsträning att snirkla fram bland träden och vända runt när vi skulle hemåt igen. På vägen igen körde vi galoppintervaller, ganska samlad galopp, galoppera en stund, ner till skritt och skritta en kort bit och så upp i galopp igen. Han blev himla fin och lyhörd, fattade fint ur skritten utan att rusa iväg. Verkar också som vi båda vant oss lite vid pelhamet och det var betydligt lugnare i munnen idag mot för de andra gångerna vi testat. Avslutade med att trava lite lugnt i nedförsbacken fram till bommen. Sedan tog vi oss förbi kabelrullarna igen, nu med mig på ryggen. Innan jag hoppade av och ledde över stora vägen, red genom skogen hem sedan, blev dusch för svettig kille och lite stretching. Imorgon får han vilodag och så ska vi se om vi orkar hoppa lite på torsdag kanske. Har gett upp mina planer om en pay and jump till helgen, men ska fortsätta spana, spanar också på bruksridningstävlingar, får se hur det går.
 
Det Positiva: Min gula galoppehäst
Det Negativa: Värme, mygg och broms
 
Sunshine in the rain

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0