Upp igen!

Helgen gick som vanligt fort, full med aktivitet, lördagsmorgon i stallet, blev bara fix innan jag åkte hem, snabbduschade och åkte in till stan för att hinna med tåget söderut. Hade en fin helg med födelsedagsfirande av Johan, hans bror och syster. God mat och trevligt sällskap hela lördagskvällen. Söndagen blev det även lite frukost tillsammans innan jag knatade ner på stan och träffade Lollo för lite lunchfika. Två timmar blev det innan jag var tvungen att ta tåget norrut igen. Välbehövliga timmar då det mesta hann med att avhandlas.
 
Hemåt igen, iväg till stallet ganska direkt och Maxim fick sig en promenad längs med järnvägen, kändes ganska så lagom. Men på måndagen efter jobbet drog jag på mig ridbyxorna igen och satte mig i sadeln! Vi höll oss på ridbanan. Jobbade väldigt mycket med skritten, lite spänt vad det i början, men det släppte och blev bra efter ett tag. Försökte få honom lite mjuk och fin samt trampa på med god energi. Försökte variera lite vad vi gjorde, blev lite öka/minska volt, skänkelvikningar, början till öppna och sluta. Eftersom jag tydligen blivit knäpp och anmält mig till en LA:1 i oktober, trots att vi verkligen inte är där än, så testade vi också att rygga lite vilket gick bra. Sedan travade vi lite också, fokuserade mest på åttavolter och få honom mjuk och med. Tack vare allt jobb i skritten var det inga större problem och han var rätt så fin redan från början. Testade lite skänkelvikningar också eftersom det ju också ingår i LA. Hehe, nåja har koll på anmälningstiden och stryker mig om det fortfarande inte känns okej i mitten av september. Samtidigt ska jag försöka hålla koll efter pay and ride eftersom jag hellre vill rida programmet ett par gånger i en sådan innan vi ger oss ut på lokal nivå och gärna i höst så jag har en måttstock på vart vi ligger och kan planera vinterträningen lite efter det.
 
Så här glad blir man av att rida igen!

idag blev det en liten längre promenad på kvällen, pigg och glad häst så imorgon ska han få springa av sig lite, tror jag ska longera om jag hinner. Ska eventuellt följa med en av tjejerna i stallet på träning också, spana in tränaren och skriva upp mig på reservlista hos henne så jag kommer igång med någon form av organiserad träning igen. Behöver det verkligen... För övrigt började dagen tidigt, tåg söderut vid tjugo i sex, kändes lite konstigt att sitta med en take-away te-mugg som tågfrukost och känna mig väldigt cityaktig. Ner till Linköping igen, råkade hamna mitt i uppstarten av nolle-p när jag steg av bussen, trodde inte att jag skulle få skymta något mer av nolle-p i Linköping, tänk att det är åtta år sedan man själv var en vilsen lite själ som knatade uppför märkesbacken. Lyssna på Johans framläggning, äta god lunch, umgås lite med Johan och sedan till tåget igen och åka norrut. Sov större delen av resan (med öppen munnen och förmodligen lite dreggel i mungipan...) så nu är det dags att krypa till sängs. Imorgon kommer Johan också hem är tanken och så väntar vi bara på att lägenheten blir såld så vi kan packa ihop det sista av det här kapitlet i livet.
 
Det Positiva: I sadeln
Det Negativa: Hur länge dröjer det innan jag får träna kendo då?
 
Du ger mig styrka när jag ingen har

Over and Out
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0