Gula faran

Vi har tagit det lite lugnt den här veckan Maxim och jag. Myst lite tillsammans, vilat lite och motionerat lite. Det har varit skönt med en semestervecka utan inbokade aktiviteter. Även om det dykt upp saker ändå, som att åka till verkstan ett par gånger med bilen, utforska badmöjligheterna här runt omkring och ligga på en filt på gräsmattan och läsa.
 
I måndags blev det en liten promenad, men då vi båda blev irriterade på myggen, gick vi snart hem igen och lekte lite löst på ridbanan. Han var inte på sitt bästa springhumör, men lite småskutt blev det ibland i galoppen. Han är för söt när jag ber honom komma till mig och vill helst av allt ha godis varje gång. Han är rätt så nöjd med kli i ansikte och öron också (har inte så ofta hästgodis på mig). Tisdagen blev det också aktivitet, lite tömkörning i alla gångarter. Lite trött var han, värmen tog nog ut sin rätt till slut. Han var ändå rätt så duktig, travade lite över några bommar på en volt och då tog han i ordentligt.
 
 
 
Eftersom han var så trött och vädret blev lite sisådär (åskoväder och regn) fick han vila onsdag och torsdag, vilket han firade med fullskalig lerinpackning båda dagarna. "Flugskyddet är inte tillräckligt, jag förbättrade" sa han och var mycket nöjd med sig själv. Så det blev till att duscha och göra rent, vilket tog en halv evighet första dagen då han kletat in hela manen i lera så den låg åt alla håll. Som sagt mycket nöjd med sig själv.
 
Sedan skulle jag ju rida idag då tänkte jag. Lagom bra idé när han vilat två dagar. Ut till råga på allt också, men hade säkerhetsbromsen på, som vi inte riktigt är nöjda med ännu, men vi ska nog komma dit, ska spänna om lite till nästa gång vi testar. Glad häst som hade bråttom iväg, vi red gräsvägen längs med järnvägen och sedan skrittrunfdan i skogen. Trubotrav mest hela tiden och kraft i galoppen och en häst som hela tiden frågade "Ska vi öka nu matte, ska vi öka?" Sedan låtsades han bli rädd för sin egen skugga, en tistel, en bil på stora vägen (som går 50 meter bort, bakom träden på andra sidan järnvägen), en bil med släpvagn gick sedan bra att möta, medans han strax därefter försökte fly från ett par cyklister. Nåja, hem kom vi välbehållna. Imorgon blir det vila igen då vi ska en sväng till Linköping, men på söndag ska vi ut och galoppera av oss lite på grusvägarna mot Fjällnora. Blir nog bra det ska ni se. Sedan är semesterna slut för mig, eventuellt ska Maxim få åka och beta lite i en större hage med sina kompisar någon vecka, men vi får se hur det blir. Han verkar ju inte direkt vara så sugen på att vila... Och jag vill gärna köra pay and jump om en vecka...
 
Det Positiva: Piggelin
Det Negativa: Kattungar på rymmen
 
Du tar andan ur mig

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0