Uteritt och träning

Veckan tog slut i en rasande fart, för att inte tala om helgen som visslat förbi. Som vanligt hann jag inte alls det jag tänkt, men är ganska så nöjd ändå. Fredagen blev det vila för Maximen, jag var och fixade och sedan ägnade jag kvällen åt långpromenad med Lollo, mycket trevligt.
 
Lördagen blev det lite för mycket sovmorgon, men mot eftermiddagen pallrade jag mig iväg en sväng till jobbet och fixade vilket tack och lov inte tog så lång tid och sedan vidare till stallet. Vi körde lite uteritt med två andra, ambitionen var Sankesund, men typ halvvägs där vände vi pga ömmande hovar och så red vi hem istället, galopperade lite på utebanan när vi kom hem, Maximen var lite svettig efteråt. Han skötte sig för övrigt bra, gick förbi en grävmaskin (när jag ledde) mötte en bil och spanade in en stor traktor som han blev lite rädd för. Vid grävmaskinen och traktorn hoppade jag av och ledde, men vid bilen satt jag på och vi hade Flora som skyddsbarriär, det gick bra. Han var nog mer intresserad av att spana på barnen som var ute och lekte. I allafall travade vi mest på grusvägarna och som sagt lite galopp på stora utebanan hemma, han kändes ganska så okej.
 
 
Idag åkte vi på äventyr till Rappestad och hade träning med laget, förra gången var vi ju alla, men denna gång var vi tre, ganska lagom antal i det ridhuset måste jag säga. Maxim började med att klampa ut och blåsa upp sig ordentligt för allt som blåste i den inte allt för svaga vinden. Sedan lugnade han ner sig ganska snabbt ändå och jag kunde binda upp honom och sadla själv utan att han for i luften för minsta lilla. Han hade lite mer eget driv idag och jag tycker själv att jag red bättre än förra gången. Traven var riktigt fin och jag försökte mest koncentrera mig på att ha ner hälarna och inte driva i varje steg. Det är sjukt jobbigt att ändra om sin ridning kan jag lugnt konstatera. Vi red en hel del tempoväxlinar, några steg tillbaka och så fram i arbetstrav igen och så om i igen. Sedan gjorde vi också så att vi travade på stora mittvolten, minskade volten till en tio meters volt, gick ner i skritt, flyttade ut till spåret igen och så trav för att börja om igen. Vi gjorde också lite liknande i trav och galopp. Minskade i traven, flyttade ut och när vi kom up på spåret galoppfattning och galoppera på volten. Bra övning om man ska försöka hålla kvar formen i fattningarna. Maxim är inte riktigt tillräckligt stark och jag vet inte riktigt hur jag ska stötta honom, men någon fattning där kändes riktigt bra. Höger varvet i galoppen kändes okej, vänster så svårt, så svårt, var det varvet vi avslutade med också så han var trött, han kändes bättre igår hemma och starkare, men då hade jag inte krävt så mycket innan heller. Men vi kämpar på, övning ger färdighet. Blev lite avskrittning ute sedan innan han fick äta lunch i transpotrten. Vi gick själva och fikade lite och pratade, blev bjuden på goda kakor och det var ganska skönt att få en andningspaus. Glömde kanske säga det, men hade stallet på morgonen innan också, så där tidigte, ge alla mat, fixa täcken (inte så många numera) och släppa ut hela högen, sopa stallet och fixa allt till Maxim och så var jag lagom klar tills det var dags att ta in honom och åka iväg. Ska nog ta en liten powernap nu och så blir det kendoträning ikväll, följt av kvällsfodring.
 
Det Positiva: Glad häst
Det Negativa: Skavsår
 
Forever

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0