Maximens vecka

Efter förra helgens bravader och en matte med trött kropp började vi veckan lugnt och fint.
 
Måndagen bjöd på promenad i kvällsol och snålblåst, hösten börjar göra intåg. Vi jobbade också på att gå igenom portalen, när ventilationen som torkar veten var i full gång, utan att springa över matten fullständigt. På tisdagen ägnade matten sig åt att laga kläder och ha trevligt på syjunta med arbetskamraterna och Maxim fick vila.
 
Onsdagen var planen uteritt och uteritt blev det, dock lite senare än tänkt, övertid är ju aldrig speciellt kul, och ännu tråkigare är det om det är för att instrumentet vägrar att sammarbeta. Det blev premiär för reflexerna och så tog vi ett varv runt vallen, skritt och trav. Kollade in traktorer som plöjde på grannåkrarna så lite spänt vad det, men vi hanterade det hela. Rensade tankarna ordentligt gjorde det i allafall, känns på något vis lite bra att få ta på sig mer kläder, tjockare vantar och använda pannband i stallet, nu ska det bara inhandlas ett par hela gummistövlar också så är vi riktigt rustade inför hösten.
 
Dagen efter på torsdagen, var det dags för Lenaträning. Vi var lite taggade båda två för veckan innan hade vi bestämt att vi skulle ha lite bommar och det fick vi också. Två på långsidan med sex galoppsprång imellan och sedan en på mitten av medellinjen och så två som låg när man svängde in på snett igenom så det blev som om de tra bommarna lite lite som i en båge. Maxim hade lite egen energi detta pass och gick ganska mycket framåt själv vilket var kul, galoppfattningarna, helt underbara och klockrena, fina, fina hästen!
 
Bommarna började vi med att trava över lite olika mönster vilket inte var något större problem, helt lösgjord var han inte, men han följde med ganska fint ändå när vi ändrade håll och styrde runt. I galoppen sedan gick det också över förväntan, vi lyckades till och med galoppera på en 10 meters volt och ta bommen som låg på medellinjen, i båda varven. Galopperade även bågen, vända in i trav från tex höger, fatta vänster galopp och ta de tre bommarna och sedan bryta av innan man fortsatte i höger varv, knepigt, men när jag väl styrde och gjorde rätt så var det inga problem. Himla nöjd med honom och nu är planen mer bommar och lite hinder imorgon och sedan ska vi rida programridning/dressyr för Lena nästa vecka på tisadg, tror det blir bra uppladdning inför tävlingen om två veckor.
 
 
 
På fredagen hade vi ett eget pass, kvällssol och ridbanan, 40 minuter varav i 30 jobbade vi med skritten och försökte verkligen få igenom båda sidorna, jobbade med att flytta, öka/minska volt och tja, det mesta. Han var spänd bitvis (blåst och mycket att hålla koll på) men när han väl slappnade av var det riktigt trevligt. Vi travade några minuter också, mest serpentiner och åttavolter, motsträvig i höger varv, men ibland fick vi till det.
 
Igår fick han vilodag medans jag ägnade mig åt vänbesök från norr, hann ut på förmiddagen och myste lite bara. Idag åkte vi ut en sväng på förmiddagen så att de fick hälsa på honom i hagen, passade på att ta av täcket då också. Kallt på nätterna så han har fått ha det för att jag tänker att han ligger ner och sover hellre då, men på dagarna blir det lite varmt. Åkte ut igen nu på eftermiddagen och red lite. Först lite på vallen, skritt och trav, lite springig i början, men sedan lugnade han ner sig. När vi ridit ett varv gick vi bort till åkervägen och galopperade lite också. Jättehärlig galopp, kunde stå och slappna av lite och lita på att han skulle springa fint och inte busa. Rätt så svettig blev han så klippning står på schemat i veckan, fick duscha av honom lite idag. Nu är de även installade, första natten inne blir idag så nu känns det verkligen att hösten är här. 
 
Det Positiva: Maxim
Det Negativa: Jobbiga instrument.
 
Sunshine in my heart

Over and Out
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0