Maximens helg

I helgen så har det varit fullt upp, i allafall för min del. Maxim tog det ganska så lugnt. Tog en promenad på lördag förmiddag, gick lite på vallen, trafiktränade, vilket för övrigt gick super och sedan var matte hemskt jobbig och tvingade honom igenom en tunnel med läskiga ljud så man faktiskt var tvungen att fly lite gran och lämna matte åt sitt öde. Det är ju inte så att vi aldrig har gått igenom portalen när ventilationen är på, nej inte alls. Mycket upprörd häst lös på stallplan, oroliga stallkompisar som kom ut för att se vad som hänt och så jag som mest bara suckade. Hur mycket träning man än ägnar sig åt så hjälper det inte mot brummande ventilationstrummor. Fånga in lilla hästen som såklart stannat och nöjt börjat käka gräs och släpa tillbaka honom till portalen. "Nänä, sa han, det går jag inte på, det låter konstigt där, det ska inte vara så." Han är ju en häst som gillar rutiner och som avskyr när det är saker på fel plats (här om dagen ville han inte gå in i stallet eftersom någon fyllt den yttersta boxen full med spånbalar, "sådana har jag aldrig sett förut" hävdade han bestämt och kastade sig baklänges ut genom stalldörren med matten hängandes efter i grimskaftet). Med lite hjälp av en stallkompis och lite gräs så gick han fram till läskiga ljudet i allafall och då nöjde vi oss där, matte tog det säkra före det osäkra och virade grimskaftet ett varv runt nosen när vi skulle vända, vilket visade sig vara klokt för om matte vänder så måste det betyda att hon tänker fly från det otäcka och då kan man minsann hjälpa till och hoppa iväg ännu fortare. Men med rep om nosen och en beredd matte så får man finna sig i att gå långsamt. Tror minsann att det börjar bli lite mer höstpigg-häst.
 
Förra sommaren, Maxim och mormor har allvarligt samtal :)
 
På söndagen fick Maximen två besök av matte. Tror nog att Maxim var ganska nöjd med bara ett besök speciellt som han fick 100% uppmärksamhet under det första besöket på förmiddagen, av hela fyra människor också. Matte kom vandrandes med grimma, finkläder och morötter i fickan. Vid grinden väntade husse (som inte hade godis på sig denna dag, humpf!) och Maxims mormor och morfar, Maxim ville undersöka, bli kliad och gärna smaka lite på de främmande människorna som han träffar ungeför en gång om året. Morötter fick man också, då blev de ännu mer intressanta att undersöka, kanske hade de fler gömställen med godsaker, man vet ju aldrig liksom. Sedan åkte människorna iväg på äventyr under hela dagen och matte kom inte tillbaka förrän på kvällen för att rida lite.
 
Vi hade ett litet pass på ridbanan, det gick okej, ingen superkänsla, men inte så tokigt heller. Vi jobbade mycket i skritt och lite i trav. Övade lite framdelsvändningar, ryggningar och halter inför den stundande bruksridningen. Det enda målet med den tävlingen är att jag ska hålla mig kvar i sadeln, jag har mina betänkligheter om att jag kommer lyckas, men ett försök ska vi göra.
 
Det Positiva: Pigghäst
Det Negativa: Oflyt
 
Höst med stormsteg

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0