Grundkendo

Jag lyckades med ett kendopass denna vecka också, vilket var målet. Första gången jag såg några av terminens nya nybörjare, dessutom en hel del fortsättare också, känns som om vi är på väg uppåt nu medlemsmässigt, nu ska vi bara se till att folk vill stanna kvar och fortsätta.
 
Kroppen var inte riktigt med på det här med träning, men eftersom det var grunspass var det mest musklerna och inte konditionen som tog stryk. Varje gång jag tränar grund blir jag så ohyggligt medveten om mina brister, brister som jag borde jobba mer på, men som, när man väl kommer in i rustningsträningen, så lätt glömmer bort. Nåja, denna termin kommer jag försöka att träna på torsdagar och söndagar så jag får lite av båda delarna, vilket jag tror kommer vara nyttigt.
 
Vi koncentrerade oss mycket på fotarbete idag, fick lite över salen först, gick i par, högg lite på shinai och sedan gjorde vi även attacksteg. Har väl inte så mycket att säga om det hela. Tycker att attacksteget börjar hitta tillbaka i allafall. I slutet gjorde vi huggcirkel och kiaiövning, alla skulle göra sitt bästa Men-kiai och sedan var det en som räknade till tio hela tiden, 140 hugg, kändes okej, med huggen, kiaiet, mja, men jag känner inget i halsen så förhoppningsvis gjorde jag det på rätt sätt i allafall.
 
Då nybörjarnas pass var över så ägnade vi den sista halvtimmen åt bokkenövningar. Rättare sagt till Bokuto ni yoru kendo kihon-waza keiko-ho. Nio bokkenkator som kommer komma på kyugraderingen nästa vecka, både jag och Lollo kände att vi ville ha lite bättre koll på dem om vi nu ska vara domare nästa söndag så vi var med. Det kom tillbaka ganska snabbt även om jag förmodligen har gjort dem på ett bättre sätt tidigare. De nio katorna är:
 
Kihon 1 – Ippon uchi no waza: Shomen. Kote. Do (hidari). Tsuki
Kihon 2- ni-san dan no waza: Kote-men
Kihon 3 – Harai-waza: Harai-men
Kihon 4 – Hiki-waza: Hiki-do
Kihon 5 – Nuki-waza : men nuki-do
Kihon 6 – Suriage-waza: kote suriage-men
Kihon 7 – Debana-waza: debana-kote
Kihon 8 – Kaeshi-waza: men kaeshi-do
Kihon 9 – Uchiotoshi-waza: do uchiotoshi-men
 
Tekniker som vi använder i princip hela tiden (okej, inte den sista då), men som man väldigt sällan gör på detta vis. Lite stretching efteråt och sedan cykla hem i den mörka kvällen, burr för höst, måste börja ta på mig mer kläder när jag cyklar, i och för sig mysigt med stickade koftor och sjalar.
 
Det Positiva: Någon sorts teknik
Det Negativa: Trött kropp
 
You don´t see me

Over and Out
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0