Bruksträning

Idag hade vi bruksträning i stallet, jag har ju anmält mig till höstens tävling nu på söndag och med våra meriter i bruksridning (ramlat av ett antal gånger) kanske vi borde ha tränat lite mer och lite oftare, men, men det blir som det blir. Flera i stallet somvar intresserade så vi byggde upp en bana med några av hindren som brukar dyka upp. 
 
Bro, pressening, koner med bollar, backa i vinkel, gatubrunn, halt i backe, ruta, flytta saker och så lite allmänt läskiga saker, vattenslang och pilatesboll. Byggde en brygga avdiverse pallar och bänkar också. Blev riktigt bra måste jag säga, just det en grind av hinderstöd och longerlina blev det också. Fyra blev vi som red och jag tror att alla hade precis lika roligt, både hästar och ryttare. Slutade med att alla ska rida mer bruksridning i helgen, antingen clear round på lördagen eller tävlingen på söndagen, härligt!
 
Det ska börjas i tid, vintern när Maxim var 3 år
 
Maxim skötte sig bättre än vad jag trodde att han skulle. Halterna satt så bra och vi lyckades lugnt och försiktigt backa i vinkeln, vilket kändes som en stor seger. Bron och presseningen tog vi till och med i trav, men de har vi tränat en del innan. Flytta saker gick bra efter att han nosat lite och godkänt bomhållarna. Att gå av och på gick också bra, jag har en strategi på hur jagska göra nu, får se om det fungerar på söndag, är det en traktorvag så vet det tusan. 
 
Efteråt fikade vi och hade en trevlig stund i fikarummet, mycket bra kväll!
 
Det Positiva: brukshästen!
Det Negativa: damm
 
Together we can do anything

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0