Uteritter och bommar

Hej å hå! Ännu en helg över, lite lugnare än de senaste veckorna, men ändå är jag helt slut. Tänkte jag skulle berätta vad jag och Maximen pysslat med i slutet av veckan.
 
På torsdagskvällen höll vi till på ridbanan med några travbommar och sockerbitshinder. Det gick ganska så bra, även om matte fegred lite väl mycket kanske. Men några gånger kom vi riktigt bra och han fick till bra språng på de små hindren. Tror att han tyckte att det var lite roligt i allafall.
 
Fredagen bestod av en uteritt tillsammans med Johan och Flora. Maxim var ganska seg och ovillig i början, vi red samma runda som i pnsdags, men åt andra hållet så grusvägarna först. Fick driva ganska mycket, men tyckte inte att det hände något, förrän vi kom in i skogen, då var det roligt igen och hemåt på asfaltsvägen skrittade vi i bredvis varandra och hade nästan skrittävling.
 
 
 
Igår var det vanliga glada Maxim som fick komma ut på tur i skogen igen, denna gång med sin andra fjordtjej som är under igångsättning. Vi red över stora vägen. Första varvet runt fick Maxim gå först och vi travade en hel del, han var fin och lyssnde, samtidigt som han var framåt, När vi kommit runtså red vi ett halt varv till, först på grusväg där vi skulle galoppera lite, nu fick sällskapet vara före. Först galopperade vi lugnt efter, men sedan tänkte jag att jag skulle be honom om lite mer fart och då blev det kul tyckte han! Jag brukar inte be honom om mer i galoppen ute, men igår kändes det tryggt och bra och det var bara roligt. På stigen sedan var det mest jobbigt att gå efter, han hade ju fått springa! Så när vi skulle trava igen var han lite busig, men allt gick bra och vi kom hem välbehållna.
 
Stor guldstjärna fick han för att han litade på mig på hemvägen. Vi mötte nämligen en idiotbillist, vi var nästan hemma, jag hade hoppat av för att leda sista biten på asfaltsvägen och s"kommer det en bil imot oss i världens fart, vinkar att den skulle sakta ner, men det händer inte så mycket, den mest girar ut i vägkanten för att ta sig förbi. Stackars Maxim blev lite nervös och kastade ut rumpan i vägen och försökte ta sig därifrån. Bilen försvann vidare och vi fortsatte hemåt, sedan kommer det två bilar och kör om, jättefint kan tilläggas, så mjukt och försiktigt. Det är här han får en guldstjärna, för han böev alldeles spänd och nervös när han märkte att de kom, men när jag pratade med honom och klappade honom på halsen så blev det bra igen och det hände inget när de passerade.
 
Idag fick han vila, jag och Johan var ut och gjorde stallet och myste med morötter i hagen innan vi for vidare på äventyr till Omberg. Nu börjar en ny vecka som kommer att avslutas med dressyrtävling på söndag!
 
Det Positiva: Sällskap vid uteritt
Det Negativa: Idiotbillister
 
Back off

Over and Out
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0