Lugnt och skönt.

Jag och Maxim har startat veckan lugnt, tog en liten promenad tillsammans på måndagen och har haft lite längre mys- och borststunder både måndag och tisdag. Han fick vila helt på tisdagen och jag extraknäckte lite som frisör till en annan av fjordingarna i stallet, så man håller sig sysselsatt liksom, trots att man inte rider.
 
Idag så lyckades jag med bedriften att komma tidigt till jobbet och trots att jag jobbade in en timme flex kom jag ut till stallet strax efter fyra. Ibland behövs sådana dagar. Mockade hos Maxim och Flora och fixade deras mat. Sedan hjälpte jag till med insläppet, halvt kaos. Maxims hage var först och de brukar ta det lugnt och hitta hem till sina egna boxar så att säga. Nejnej, inte idag, fullt ös medvetslös fram till stalldörren, Maxim mycket upprörd över att han missat sin vanliga vaktposition vid grinden och istället fick galoppera som en tok för att försöka ta förstaplatsen, en annan häst hade otroligt bråttom in till maten så hon låg före. Blev lite snurrigt, men in kom de i allafall och allt hade väl varit lugnt om inte Flora glömt vilken box som var hennes (trots att den är först i ordningen, så först skulle hon in i Maxims box och sedan i ännu en innan hon lyckades hitta rätt, så det var allmän kaos innan alla var hemma. Nästa hage var lugnare (för mig, den ena hästen ville inte gå ut ur hagen för att vattentunnorna var flyttade till grinden, livsfarligt), sedan var det lilla stallet med två hästar. De ville överhuvudtaget inte gå in. Efter lite snurrande på stallplan visade det sig att lilla 4-åringen ville ha en vägvisare som gick vid huvudet så då gick vi till dörren tillsammans, varvid den äldre hästen på något sätt går om och går in i den andra hästens box, trassel, trassel innan det var löst. Sista hagen var också lite full fart och häst i fel box, men inte lika mycket kaos som innan. Tur att inte alla insläpp är så här...
 
 
 
Fördelen var att Maxim ätit lite hö och var lagom redo för mig när vi var klara. Vi red ut runt vallen idag, eller vi red lite mer än halva och sedan vände vi och red tillbaka samma väg. Mest skritt, lite trav, inte så mycket krav, förutom att han skulle vara rak på rakt spår. Han kändes lite så där i början, men sedan tror jag att han blev glad över att få komma ut och bara mysa. Sista traven var pigg och glad och sista biten hem gick han och letade saker man kunde busa över. Imorgon är tanken att vi ska försöka skutta lite som förberedelse för lördagen och sedan rider vi ut på fredagen igen tror jag.
 
Ägnade sedan lite tid åt Flora som hade vilodag, passade på att klippa av henne lite päls. Fina myshästen, när jag skulle klippa huvudet och under hakan speciellt, så tog jag av grimman och hon i princip trycker sig mot klippmaskinen, så skönt vad det tydligen. Maxim ska också klippas framöver, men jag orkade inte idag. 
 
Det Positiva: Att åstakomma
Det Negativa: Prioriterandet
 
You make me smile

Over and Out
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0