Lokal Dressyr Föreningen Nyckelryttarna LC:2 och LB:1

Tävlingsdags! Yay, upp kvart över fem och i stallet en timme senare. Det mesta hade jag förberett så det gick ganska smidigt. Vi kom iväg bra och lyckades hitta fram också, tjock dimma som höll i sig hela förmiddagen. Maxim krånglade lite vid lastningen hemma, men sedan gick han in och ut ur transporten som ett proffs hela dagen.
 
 
Första klassen var LC:2, vi red fram ungefär en halvtimme, först i en hage och sedan på en av ridbanorna, den banan var lite tung så kanske inte det bästa valet för mig. Programmet då? Jo, vi tog oss igenom, gjorde allt på rätt plats, men jag fick rida för det. Han var inte framme för skänkeln för fem öre och känslan efteråt var väl inte sådär jättebra. Vi fick 59% i allafall och så var det omladdning för andra klassen. MAxim fick stå en stund i transporten och äta lite havre innan det var dags igen.
 
Halten lyckades vi med ganska bra i allafall :)
Denna gång red jag fram bara i hagen som fanns tillgänglig och så försökte jag bara tänka framåt. Det kändes inte så bra, men bättre än innan i allafall. LB:n gick inne i ridhuset och där tog bensinen slut totalt. Avbrott i ena galoppen och allmänt seg. Nåja, nu har vi testat och nästa år blir det bara en klass åt gången på lokala tävlingarna. Den stora positiva saken med idag var att han var cool-lugn! Det enda han reagerade på och det egentligen bara första gången vi gick förbi var en liten ponny i en hage, annars var det inga konstigheter. Så det lönar sig att åka ut och öva. 52,9% fick vi i den klassen och även om jag var lite besviken för att mina mål inte uppfylldes så blev vi en erfarenhet rikare. Nästa helg ska vi öva på att hoppa bana på ÖFF Pay and Jump, lite kul med variation.
 
Hur det ser ut sedan får vi se. Planen från början har varit att trappa ner nu och låta honom vila i november, det lutar åt att vi följer den och så kommer vi igen med nya friska tag på dressyrfronten nästa år.
 
Det Positiva: Finhästen
Det Negativa: Segheten
 
Moving forward

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0