Lenaträning med hopp

Vi går lite på halvfart denna vecka, eller rättare sagt gör Maxim det, matte går på överfart. Med mycket jobb och kendotävling till helgen så gäller det att planera, planera, planera.
 
I allafall lyckades jag komma ut i skymningen till stallet på onsdagen och skyndade mig på med all utrustning och reflexer och så red vi på vallen. Mest skritt, men även lite trav (plus en misstagsgalopp några meter när något tydligen tänkte attackera honom bakifrån). Han var bitvis trevlig och på hemvägen lite hyper, men jag försökte mest att hänga med så länge han höll sig till rätt gångart.
 
Har inte så mycket bilder när vi hoppar tillsammans...
 
Igår hade vi Lenaträningen, blev en halvtimme då hon var lite sen, men då var vi uppvämda och klara när hon kom. Hoppning stod på schemat och hoppa fick vi göra. Ingen direkt höjdrädsla heller (vi hoppade max 50) och det kändes så bra att vi kanske till och med vågar höja lite framöver. Vi fick hoppa fram på alla hinder först med en galoppbom framför så att vi båda fick hjälp med att komma rätt. Det enda i princip som jag skulle tänka på var att få en bra galopp, framåt, framåt, framåt. Han var lite trögstartad, men mot slutet gick han lite mer av sig själv (vilket i vissa stunder fick mig att vilja bromsa, dumma tanke). Vi började med att hoppa fram på ett kryss som stod på mitten av ena långsidan, åt båda hållen. Sedan hoppade vi en oxer snett igenom och så en grind på mitten av andra långsidan, första gången tittade han lite på grinden, men kravlade sig över och sedan var det inga problem. Ibland kommer vi ju lite tokigt, men vi fick också till det flera gånger och då är det roligt att rida. Han fick lite mer egen bjudning när vi hoppade grinden mot utgången. 
 
Sista övningen fick vi hoppa en liten minibana, grinden, oxern snett igenom, räcke på andra långsidan och så avsluta med grinden igen. Han var så duktig, landade till och med i rätt galopp och höll den bra efteråt. Finhästen, vi fick lite blodad tand och bokade in en lektion på måndag också, då tillsammans med Flora, beställde lite bommar och hinder då med. Fram till dess får han ta det lite lugnt, vila idag (var ute i morse innan jobbet) och vila imorgon då husse sköter om honom lite. På söndag ska vi ta en tur ut igen och som sagt på måndag Lenaträning igen. Ska försöka hinna klippa honom innan dess för nu blev han genomsvettig stackarn.
 
Det Positiva: Ingen rädsla
Det Negativa: Någon hoppryttare blir jag nog aldrig.
 
Framåt, framåt, framåt!

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Frida näslund

Men hoppbilder på er kan vi fixa vet du, säg bara till.:):)

Svar: Wiie, hoppebilder vill vi ha!! Många många, du får komma och hälsa på snart igen :)
Matilda

2013-10-25 @ 21:22:11
URL: http://fraidich.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0