Back again!

Så börjar vi starta igång igen, jag och Maximen efter den lilla vintervilan. Planen är att komma igång lite smått med tömkörning denna vecka och lite lugnt med ridningen vartefter, träna lite lugnt i december med lite minivilor, kanske någon Lenaträning, för att sedan komma igång ordentligt i januari och ladda upp inför vårens tävlingar, planeringen för våren vet jag inte riktigt hur den ser ut, men tänker nog börja med en lokal LC och sedan får vi se vartefter, LB är ju roligare att rida.
 
I fredags så hade jag kvällsfodringen och både Flora och Maxim att ta hand om. Johan var snäll och följde med mig till stallet. Gjorde i ordning allt till hästarna och sedan tog vi med dem ner till ridhuset för lite lek. Plockade fram ett sockerbitshinder de fick skutta över och tog även fram presseningen som de fick undersöka, Maxim tycker nästan att den är okej att ha över sig nu, att trampa på den har nästan aldrig varit ett problem. Flora var också duktig, hon stod på den och hade den över halsen. 
 
På lördagen skulle jag och herr Huligan ut på promenad, det var väl en sådär idé eftersom det var kossor på rymmen och en något upprörd häst, vi vände efter ett tag och gick hem igen, han blev väldigt upprörd och även om han höll sig vid mig så ville han helst trava på stället och drakblåsa istället för att skritta fint. Avslutade en sväng i ridhuset, men där var han lugn istället, några bushopp blev det, men annars ville han mest vara hos mig än att springa runt och leka <3
 
Söndagen blev mysdag, jag var på liten kurs om hur man läser sin häst som hölls av en hästmassör. Ganska intressant var det, nu funderar jag på att gå en kurs i hur man masserar sin egen häst, vi får se om det blir något av det hela.
 
Igår då, då var det äntligen dags för lite jobb igen! Tömkörning i ridhuset blev det, skritt och trav en halvtimme. Han skötte sig bra, först var vi tillsammans med nya westernhästen som i Maxims ögon gjorde konstiga rörelser och sedan med två hästar som jobbade lite med bommar. Lite okoncentrerad, men hyffsad, mjuknade fint på slutet även om han inte riktigt hade den energin jag ville eller för den delen trodde. Får se till helgen hur det känns när jag sitter upp.
 
Det Positiva: Igång
Det Negativa: Trött
 
Still thinking

Over and Out
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0