Ridhuskväll, Mysmorgon och lite annat

Liten Maximuppdatering kommer här.
 
I onsdags blev det kvällsridning i ridhuset. Max antal hästar, dvs fyra så fick vara uppmärksam och hålla koll lite. Det fungerade i allafall hyffsat i skritt och trav så lade krutet där. Jobbade lite i skritten först och övade lite på skänkelvikningarna igen. Bättre och bättre går det vilket är superkul! Traven var också relativt fin, vi red mest lite ridvägar och försök till lite tempoväxlingar. Kände att jag inte riktigt hade någon bra plan så det blev inte så mycket mer än så. Red en hel del serpentiner, en av mina favoritvägar eftersom jag känner att jag får bättre koll på honom när jag ska ställa om till nya varvet, dessutom känner jag bättre skillnaden i lösgjordhet i de båda varven. Lite galopp blev det också, men ingen fokus på den, några varv på volten bara för att känna av.
 
På tosdagen är det ju vanligtvis Lenaträning, men denna vecka ställde jag in. Vi hade hovslagare på morgonen och även om han inte brukar bli öm i fötterna så kände jag att jag inte hade tiden att vara i stallet så pass mycket. Har ju ett jobb som är lite i behov av mig också. Däremot lyckades jag gå upp på morgonen och satt i sadeln vid halv åtta för att skritta ut på en något förvirrade Maximhäst. "VA!? inte ut i hagen?" Mysig tur blev det, mest skritt på lång tygle, men på hemvägen blev det lite skrittjobb också, Härlig start på dagen var det i allafall. Skoningen gick bra också så nu är fötterna finfina igen.
 
Så idag for jag iväg till stallet på förmiddagen, mötte upp en av tjejerna som ska ha hand om honom under resan och så gick vi till ridhuset och red lite. Först red jag lite och försökte förklara hur jag brukade göra, känns som det går lättare när man samtidigt sitter på hästen. Maxim var rätt så med på noterna och gjorde som han blev tillsagd. Sedan hoppade jag av och så var det E:s tur, skritten såg riktigt bra ut denna gång, de jobbade på fint, traven börjar också bli bättre så jag tror att det kommer bli ännu bättre när de vant sig vid varandra. Men ja, han kräver ju rätt mycket ridning med säte och skänklar, bara att jag inte tänker lika mycket på det längre. Vi ska försöka rida ut ihop något också så hon får testa en uteritt-Maxim, han har ju lite mer framåtanda då i allafall. K, den andra tjejen ska rida på måndag och jag ska låna hennes häst igen, ska bli kul, även om jag är lite nervös.
 
Imorgon tror jag nog det blir vila och så ska jag rida på söndag igen så han inte får för sig konstigheter på måndagen.
 
Det Positiva: Bra människor
Det Negativa: Eksem
 
Miss you already

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0