Ridhus

Trots en inställd massagetid blev det en bra måndagskväll. Nu hann jag nämligen med att rida mer ordentligt istället. Jobbade först ganska ordentligt i skritten, varierade tempot lite, halter, serpentiner och volter. Sedan gav vi oss också på lite skänkelvikningar och det tar sig det med, även om jag skulle vilja ha någon på marken som hela tiden kan påpeka precis hur det ser ut.
 
Sedan travade vi igång, några varv när jag mest tänkte framåt och med ganska lösa tyglar, jag har ju känt ett tag att han blir stum och inte lyssnar så myckt framåt, men så icke denna dag, vi travade lite volter och serpentiner också, med lite mer krav på ställningen och så galopperade vi några varv åt vardera håll innan det blev skrittpaus. När vi var redo igen gjorde jag något som behöver göras oftare, lade upp stigbyglarna. Först jobbade vi med traven, mest på serpentinbågar och bara låg och rullade runt i ridhuset. Efter framridningen var han så pass framåt att jag fick ändra om lite och bromsa honom. Varierade lite mellan avbrott till skritt, halt eller halvhalt på medellinjen, till slut lyssnade han superbra och jag är väldigt nöjd med hur bra det blev även med bågarna åt höger.
 
Vi gick över till galopp och höll oss mest på mittvolten, jag försökte vara noggrann i fattningarna och även försöka kräva lite mer ställning på volten, det blev ockås bättre, men det är en bit kvar. Fattningarna blev i allafall bra! Travade av sedan under lättridning, mina ben kändes några centimeter längre än normalt och de var trötta, han kändes mjuk och fin på slutet också, varierade lite mellan volter och serpentiner även här.
 
Min prins <3
Till större delen var vi ensamma i ridhuset och hade radion på. Hade sällskap under skrittarbetet i början och avtravningen i slutet. Han blir väldigt fokuserad på det runt omkring så fort vi har sällskap, men vi jobbar på det, tror att det kan vara en del av den stumhet som jag känt på sistone när vi alltid ridit med sällskap för Lena, det blir lite för mycket i hjärnan helt enkelt. I slutet var han i allafall fin trots den andra hästen och vi fick beröm för att han såg så fin ut. Finaste myshästen med en arbetsmoral som alltid är hög. Visst att han kan tycka att saker är jobbigt och försöka smita undan, men han försöker alltid utföra uppgiften jag ger honom (även om han frösöker underlätta för sig själv) och det är aldrig sura miner. När jag ber honom om något nytt riktigt ser man hur kugghjulen börjar snurra och han försöker förstå vad jag menar, han vill verkligen göra rätt och få beröm.
 
Så idag hade jag ju tagit ledigt halva dan för vi hade tandläkartid för Maxim i Söderköping. Inte så kul att det snöar en massa, ishalt på vägarna och blåsigt. Nåja, Johan skulle följa med så det kändes ganska tryggt. Så vi åker ut till stallet efter lunch och börjar föreberedelserna. Jaha, och så går nyckeln av i låset till transporten. Nähä och extranyckeln fick vi inte tag på då ingen var hemma hos dem som äger transporten. Så det var bara att ställa in (finns andra transporter på gården, men antingen får min bil inte dra så tungt eller så är de enkelaxlade och det vågar jag mig inte på), hoppas få en ny tid innan jag åker i allafall. Nu var det nog lika bra med tanke på vädret (osäker på om vi tagit oss av stallplan), men man blir ju lite snopen när ens planer går i stöpet. Nåja, Maxim fick käka lunchhö och sedan ut till sina kompisar igen, vi fixade stallet och så åkte vi hem och spelade spel istället, inget ont som inte har något gott med sig.
 
Det Positiva: Ledig eftermiddag
Det Negativa: Vädret
 
Bolw away

Over and Out
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0