On our own!

Det blev faktiskt en uteritt i blåsten igår, huva på och så ut runt halva vallen och tillbaka igen. Han var lite framåt och glad på ett lagom sätt, skrittade och travade, lugnt och fint. For iväg en gång några galoppsprång, tror han blev rädd för något, men han lugnade sig snabbt när jag sa till. Sol var det, men som sagt blåst och trots min rånarluva på så blev det kallt i ansiktet. Längtar så att plusgraderna kommer igen och man kan galoppera ute, det är vad han skulle behöva nu för att bygga upp lite mer muskler. Just nu är det tyvärr för hårt på vallen, trava går på vissa sträckor, men fortare än så vill jag inte fara fram.
 
Så idag var en stor dag, lite av ett eldprov för mig och Maxim. Vi skulle nämligen kolla sadeln i Mantorp. Johan var upptagen med tentaplugg, så jag hade letat lite annat sällskap, men tyärr fick hon rycka in på jobbet, så vi fick åka själva. Hade blivit lovad hjälp vid lastning i allafall av snäll stallägare så det var jag inte överdrivet oroad över, iväg skulle vi nog komma, värre med hem igen, men det brukar ju alltid lösa sig på något vis. Så jag åkte dit i morse, fixade transporten och förberedde allting, in med Maxim från hagen och så på med grejerna. Vi lastningen gjorde han som han gjort de senaste gångerna, stannade och backade en gång, jag fortsatte backa honom några steg och så gick vi rätt in! Ingen uppmuntran behövdes bakifrån, fick hjälp att stänga och så kunde vi rulla iväg. Lite ovant att köra transporten helt själv, men det gick såklart bra, kom fram till anläggningen i god tid och lastade tillslut av Maxim, inga problem, han backade snällt ut när jag öppnade och jag kunde ta imot honom lugnt och stilla. Gick bra att få av skydd och täcke också.
 
För några veckor sedan var det så här vitt på backen i Mantorp
 
Sedan var det ju dags att kolla sadeln jag köpte i höstas. Har kört med padd under eftersom det behövdes, men nu testade vi utan. Han fick beröm för att han var så fin över ryggen innan vi lade på sadeln. Sedan red jag lite och värmde upp och de kände hur den låg efter ett tag, det var inga problem, så de tyckte att jag skulle köra varannan dag med och utan padd nu i början och sedan fortsätt utan för han behöver den inte längre. Han fick beröm över att han var så fin och de undrade om jag tävlade honom något. Jag sa att vi hade börjat. Tyckte att jag skulle kolla sadeln till hösten igen och jag nämde att planen var att köpa dressyrsadel då, så då kunde vi ta det samtidigt. Det tog väl ungefär tio minuter det hela, de tyckte att jag ju kunde passa på och utnyttja ridhuset och rida lite medans jag var där så det gjorde jag, inte varje dag man kan sitta själv och rida runt i ett 20x60 ridhus. Red ungefär en halvtimme till, passade på att galoppera en del, krävde lite volter av honom och kände även på fattningar från skritt (gick bra i vänster, sämre i höger, men vi är på väg), sedan jobbade vi på lite längre galoppsträckor också och även på diagonalen, har närstan aldrig tryckt på honom i galoppen på ridbanan tidigare, men nu tog vi en diagonal när jag drev honom (i LB-program är det ju även längning i galoppen) och det gick riktigt bra några gånger. Vi körde också serpentiner i trav, volter och längningar på diagonalen, vi är på väg, men det kommer nog att ta ett tag, ska fortsätta att öva på att variera traven mer när jag rider vanligt så det i allafall blir tempoväxlingar. Kände också på några skänkelvikningar, i skritt kändes det ganska bra och några kändes okej i trav också. Mycket nöjda gick vi ut igen.
 
Nästa utmaning var att försöka få tillbaka alla skydd och täcke. Fick ge upp svansskyddet, men det kan man ju klara sig utan. Han var lugn och fin hela tiden och fann sig i det mesta. Sedan skulle vi på transporten igen, han stannar till på rampen och backar ut en gång, men sedan var det rätt in! Så stolt, han käkade hö och jag gick och stängde bakom och så kunde vi fara hemåt igen, nöjda och glada. Han fick gå ut i solig hage, jag mockade och fixade maten, samt lyckades backa tillbaka transporten till dess plats, inser att jag kan om jag vill och behöver träna oftare på det hela.
 
Imorgon blir det vilodag och sedan kör vi på igen.
 
Det Positiva: Ensam kan
Det Negativa: Tungt och jobbigt ibland
 
You and me baby

Over and Out
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0