Lenaträning - Markarbete

Så igår var det ju då dags för lite lektion igen. Först när vi skrittade fram så verkade Maxim pigg och gick fram med raska steg i ridhuset, men efter fem minuter så segade han ner ordentligt. Eller det var i allafall känslan jag hade. I början var vi nästan själva och sedan kom de andra in allt eftersom så det är ju möjligt att han fick lite mer att tänka på med sällskap i ridhuset, jag vet inte riktigt, framåtkänslan fanns inte där tyckte jag i allafall, även om han gjorde allt jag bad om.
 


 
Nåja, efter lite uppvärmning i skritt och trav fick vi börja med att trava över tre bommar som låg på en tiometersvolt mitt på ena långsidan, dessa tog i i båda varven, gick inte så bra i början, men blev sedan bättre när vi kom in i det. Sedan gick vi vidare med att trava volten, fortsätta långsidan ner och fatta galopp i hörnet och så på den andra långsidan låg det tre galoppbommar. Här fick jag driva fram honom lite för att det skulle bli bra, men sedan så skötte han sig riktigt bra! På den andra långsidan låg två bommar med 17 meter mellan, så där skulle vi räkna galoppsprång, jag red på sex och fem om jag minns rätt. Även här skötte han sig bra, även om det i vänster varv blev lite hejvilt ibland, han halkade till första gången och då tror jag att han blev lite osäker och inte riktigt vågade de andra gångerna.
 
Roliga övningar, men tyvärr ingen wow-känsla denna dag. Det positiva var ändå att han gjorde allt jag bad om och tvekade aldrig över vad det var bommarna handlade om. Så nu ikväll ska vi iväg till Sissi Lilja igen på Dressyr Clear Round, återkommer hur det hela avlöper.
 
Det Positiva: Ingen tvekan
Det Negativa: Ingen känsla
 
No more, no less

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0