Galoppfattningar på medellinjen

Så var det dags för Lenaträning igen, två även denna vecka, så lagom med plats. Vi fick värma upp lite i trav först och rida lite ridvägar, försökte vara nog och få honom rättställd, men han var lite envis denna dag. Då gäller det att vara ännu mera envis och inte sluta försöka. Fick ändå till det ganska bra i traven, fick börja kämpa mer med mig själv och min sits igen. Speciellt sänka händerna som jag ska koncentrara mig lite på nu framöver. Sedan hade jag lämnat önskemål om att träna fattningar i högergalopp, så det fick vi göra. Men för att göra det hela lite svårare, okej, mycket svårare, så skulle vi göra det på medellinjen. Vi började åt höger och vad tydligt problemet blev på en gång! Det var riktigt svårt att få honom ställd åt höger och inte skjuta ut bogen. Fick göra lite olika varianter, lägga volt ut mot sargen och sedan fatta och lite annat. Det gick till slut, men det satt långt inne. Jag kände också att jag inte riktigt var så stadig som jag hade velat i min sits, kändes som om jag också behöver ta stöd av väggen för att lyckas. Så över till vänster varv och där gick det bra första gången, men sedan fattade han helt plötsligt höger galopp i stället!? Så bara att börja om och få honom mer ställd till vänster, sista fattningen satt som en smäck dock, så då avslutade vi. Ska öva mer själv och verkligen leda ut yttersidan ordentligt, Lena tyckte att jag skulle överdriva och dels leda ut yttertygeln och även lägga över innertygeln lite för att hindra honom från att skjuta ut bogen. Knepigt är det, men jag ver ju att det ska gå, traven har vi ju fått hyffsad ordning på så nu är det bara att fortsätta jobba!
 
 
Idag så var det dags för nästa provridning, min kusins flickvän är medryttare på en annan häst i stallet (det var hon som tipsade om stallet när jag var i flyttankar för ett år sedan) och hon erbjöd sig att hjälpa till nu när jag åkte bort. Så nu var det dags för permiärtur, träffade också på min kusin som var med som sällskap och det var roligt att se honom lite. Red i ridhuset och hon fick känna lite på Maximen. Försökte ge lite tips och råd, men inser hur svårt det är från marken, det mesta jag gör sker ju instinktivt när jag sitter på ryggen. I allafall tyckte jag att det såg riktigt bra ut i skritten, hon fick tag på honom bra där. I traven så var det lite kenpigare och han passade på att ta till alla knep i boken med bogar lite hur som helst, men jag tror nog att det ska bli bra i slutändan när de vänjer sig vid varandra. Vi ska köra några gånger till och jag ska försöka hjälpa henne lite mer, men det känns bra, två duktiga och pålitliga tjejer som kommer hjälpa mig när jag är på äventyr, fina sambon som ställer upp också, så nu börjar det kännas lite lugnare, även om jag kommer sakna honom något enormt när jag är bortrest, han är ju som min lilla bebis.
 
Imorgon blir det morgonfodring och sedan vila eller uteritt för Maxim, beror på hur utvilad matten känner sig. Fyra timmars sömn blev det på förmiddagen innan stallet. Efteråt så duschade jag och stack iväg till köpcentret, målet var dels Hööks och ett ofodrat regntäcke till Maxim. Han har ett begagnat som börjar släppa igenom vatten, så det var dags. De hade rabatt på vissa täcken och jag hittade ett lämpligt, plus att jag hittade ett fullt bonuskort i plånboken så då blev man ju lite extra glad. Stod och klämde på (ännu ett) stalltäcke (som han inte behöver) som var superfint i färgen (turkost/grå/vit-rutigt i jättebra material) men jag pratade mig själv ur det hela. Ska han ha ett till sådant täcke måste jag göra mig av med ett av dem jag redan har, men ja, tunna täcken är min svaghet, nu har vi i och för sig åkt en hel del transport så de har kommit till användning lite mer. Det andra uppdraget för shoppingturen var att hitta ett par jeans, en stor utmaning brukar det vara och sällan glatt humör under tiden. Att springa runt i flera olika butiker och testa byxor som ändå inte passar gillar vi inte. Men idag verkade vara ett stort undantag, in i första butiken och plockade på mig några olika, provade, smäck, smäck och smäck sa det så var jag med tre par jeans istället, man måste ju passa på när man har flyt liksom. Glad i hågen gick jag sedan in hos frisören och fick en drop-in-tid direkt, så nu är håret omhändertaget också. Av bara farten råkade det bli några tröjor på vägen ut också, så nu behöver jag inte shoppa på ett tag igen.
 
Kvällen ägnades sedan åt att inviga ett par nya jeans och gå på fest! En av kendovännerna ska flytta till Japan på obestämd tid och hade utflyttningsfest. Det var mycket trevligt, mycket människor, mycket hög ljudnivå och delvis bortkollrad av sömnbristen. Men med socker löser sig allt så de blev lite längre än vad jag tänkt mig, känns lite tråkigt att säga hejdå, men vi tänkte göra det här med att besöka våra kendovänner ute i världen till en tradition och åka och hälsa på honom framöver.
 
Det Positiva: Flyt
Det Negativa: Hunger
 
Eyes wide shut

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Elinor

Jag tycker ni är så duktiga! Det är bra att du är envis, det har man nytta av i många lägen. Jag menar, jäsiken vad den där Skreppur lärt mig liksom :D haha

Det är kul att se att det går framåt och att ni båda lär er hela tiden :-)

KRAM!

Svar: Tack! <3 Skreppur var mer envis än någon annan häst jag träffat tror jag, Maxim är mycket mer lättövertalad. Ibland känner jag att jag vill ha en till häst som kan allt så jag får öva på sakerna innan jag sätter mig på Maxim bara. Nu har det ju visat sig att han kan mer än vad jag tror och det mest är mitt fel när det blir kansigt :P
KRAM
Matilda

2013-03-17 @ 13:39:23
URL: http://ellenelinor.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0