Clear Round Dressyr LC:1

Så igår kväll gav vi oss iväg igen, dressyr stod på schemat och vi gav oss iväg direkt efter jobbet. Johan fixade transporten och jag packade in Maxim i lite skydd och alla saker i en ikea-kasse. På tjugo minuter var vi lastningaklara och fem minuter senare stod han snällt i transporten och tuggade hö. Johan fick ta honom direkt och det var inte mycket som behövdes för att han skulle gå in, duktig pålle!
 
Kom fram i god tid, anmälde oss och så tog vi ut lilla hästen som var lugn och kollade sig omkring lite. Red fram i det lilla ridhuset och det var betydligt lugnare denna dag. Försökte rida fram så som jag gör hemma och det gick hyffsat bra, dock kändes han lite seg och lite stel såklart. Högervarvet var kämpigt och jag fick inte riktigt till det, men bättre än tidigare i allafall. Sedan skulle vi ner till stora ridhuset och in där, husse fick leda in oss lite, men sedan gick det bra. Han kollade sig lite omrking på de uppställda bokstäverna och blommorna, men höll sig relativt lugn, dock blev det lite mer fart på honom inne på banan faktiskt, vilket var överraskande, men kul.
 
Vi kunde rida runt lite och kolla på alla saker innan vi fick startsignal. Målet för egen del var att rida noggranna vägar och i travprogrammet så är jag nöjd med det, han var fin, speciellt i vänstervarvet, högervolten blev också helt okej och serpentinerna också, övergångarna stressade vi oss lite igenom. I skritten blev det lite väl mycket drivning, mitt fel som trodde han skulle sega som på framridningen. Längningen i traven blev det inte mycket med, ska försöka att öva mer på det till nästa gång. Galoppen var bra i vänstervarvet, i höger så fattade han fel på första försöket, åter matte som inte vågade vänta och göra saker och ting ordentligt, dock var jag snabb med att rätta till det hela så 3/4 av volten blev i rätt galopp i allafall. Bättre än sist. Halten i mitten är jag också nöjd med, främst för att jag kunde andas lite. Vi fick 63% i slutändan och en röd rosett, nu ska vi öva upp oss i högervarvet också så ska vi nog vara redo för större utmaningar till hösten.
 
Här kommer videon också:
 
 Skritade av lite och så packade vi in allt igen och denna gång så kunde jag faktiskt leda honom på transporten. Inga problem och han gick på fast det var mörkt ute, husse fick uppmuntra lite bakifrån, men som sagt så var han jätteduktig hela kvällen, förutom när han fick vittring på godis och skulle ta sig in i Johans fickor.
 
Trötta och glada åkte vi hemåt, packade upp allt igen och kvällsfodrade. På vägen hem började batterilampan lysa och nu får vi se om bilen vill starta igen, vi tog oss hem, men nu är det något som är fel på den.
 
Det Positiva: Skötsam häst och snäll sambo
Det Negativa: Trasig bil
 
Together we are one

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Mia

Vad kul att se filmen. Vad duktiga ni har blivit! Det har ju hänt massor sen sist jag såg er rida dressyr. Bra jobbat Matilda!!

Svar: Tack! Vi jobbar på och det känns som om det för det mesta bara går framåt :)
Matilda


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0