Premiering i Brunnstorp

Avslutade arbetsveckan med att åka ut till stallet och tömköra Maxim, skritt, trav och galopp över bommar, vilket gick hyffsat bra faktiskt, hans galopp har verkligen tagit sig. Vi hade några missförstånd ibland när jag inte riktigt styrde som jag skulle, men överlag var det ett superbra pass!
 
Sedan fick han och Flora stå inne och gräsvila över natten, medans matten åkte på födelsedagsmiddag och hade en trevlig kväll med fina vänner. Blev lite senare än tänkt, men ibland får jag tillåta mig själv att bortprioritera sömnen, ibland kan man må bra av det också.
 
Idag var det då dags för premieringen, min första som deltagare, så det var spännande. Ut till stallet på morgonen, släppa ut hästarna en sväng så Maxim kunde äta frukost medans vi hämtade transport. Magen något sämre så det blev till att schamponera och spola svans för fulla muggar, men sedan höll han sig ganska fin, fick torka av bakbenen när vi kom fram, men svansen packeterade vi in tillräckligt bra för att den skulle klara sig.
 
 
 
 
Maximen gick ut i solen för att torka med husse och äta mer frukost. Jag mockade deras boxar och packade in allting som skulle med. Fixade nummerlappar till tränset också. Sedan skulle vi lasta och då blev han lite omöjligt, lite för hög energinivå tror jag, så här i efterhand skulle jag nog ha följt mina planer att rasta av honom på ridbanan innan, men, men, efter lite mer krångel än vad det varit de senaste gångerna så kom vi in och iväg. Väl på plats och i urlastningen blev han lite stressad så gick lite fort ut från transporten och sedan var han väldigt spänd ett tag, en hel del rörelse på plats och mycket ponnier. Men eftersom vi hade gott om tid hann vi knalla omkring och kika på allt och alla (Maxim hittade till och med en tjej som han kunde ragga på, mullergnäggade så fort han mötte henne (och bara henne)).
 
 
 
Till slut, näst sist var det våran tur, vi var ensamma i vår klass då den andra valacken som var anmäld inte dök upp. Så vi knallade in och gjorde det vi skulle, blev lite rädd för bordet med rosetterna och speakern, men annars gick det bra, jag kanske skulle ha vågat springa på lite mer i traven, men, men man lär sig ju. Han fick bedömningen 77797 37 poäng och klass två. Omdömme: Ordinär rastyp. Tungt huvud, lång välansatt hals, välmarkerad bog, lång bål, välväxt (?) kors. Grovbent, något tryckt i framknäna annars korrekt. Lång avspänd skritt, tung markbunden trav.
 
Mycket nöjd med 9 för skritten och det andra är ju också bra, men vi ska öva på traven. Han blev förresten mätt också, 146 cm var han, vilket är ungefär vad jag trodde. Fick rosett och var klara, inlastningen gick utan problem, knepiga häst, men ju oftare vi åker desto roligare hoppas jag att han tycker det är. Han var mycket nöjd med att få dricka och slicka saltsten när vi kom hem igen och sedan knalla ut till Flora i hagen. Imorgon ska jag rida båda, eller ja, röra på båda, får se vad aktiviteten blir.
 
Det Postiva: Genomfört!
Det Negativa: Ofokus
 
Finaste ponnyn!

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0