Flughuvejakt, promenad och longering

Igår när jag kom till stallet möttes jag av två hästar med bus och flugor i ögonen. Båda hade plockat av sig flughuvorna, som i Floras fall även inkluderar en huva. Maxim var såklart redan svullen i ögonen och det verkade som om han tyckte att jag skulle göra något åt det hela. Så jag gav mig ut på huvjakt, Floras hittade jag nästan genast, fem meter från grinden under ett träd, men Maxims fick jag jaga runt efter i halva hagen, med hästarna nyfiket i släptåg. Lyckades faktiskt hitta båda Maxims huvor, även den gamla han klädde av sig för några dagar sedan, som jag inte orkade leta efter då. Men nu får han bara en chans till innan jag sätter på honom grimma över också.
 
Vi promenerade upp till stallet alla tre och jag började med att borsta och fixa med Maximen, sedan gick vi på skrittpromenad i eftermiddagssolen, njöt av vädret, tränade lite bilmöte och efteråt blev det lite stretching. Vila idag för honom, så får vi se om energin återvänder.
 
<3
 
Flora väntade ivrigt i stallet när vi kom tillbaka. Borstade även henne ordentligt och tog sedan och gick till ridhuset med longerlinan i högsta hugg. Lade ut tre travbommar avarv den i mitten höjde jag upp efter ett tag, började dock med skritt och trav på volten, det gick väl ganska bra, hon lyssnar inte jättebra när jag försöker bromsa henne, men så testade jag för första gången att longera med en sån där longergrimma också. Får nog bli träns nästa gång, men när jag tänker efter föredrar jag nog tömkörning, så vi fortsätter nog med det istället. I allafall var hon duktig med att gå över bommarna i allafall, lyfte bakbenen ordentligt och kom igång. I slutet byggde jag ett litet hinder av det hela och så fick hon skutta över också, jättekul!
 
Det Positiva: Hinna
Det Negativa: Allergi
 
Together we are stronger

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0