En man som heter Ove

I helgen då jag var hemhemma upptäckte jag boken som jag gav till min pappa i julklapp. En man som hette Ove skriven av Fredrik Backman. Jag har följt Backman av och till under många år, via hans bröllopsblogg och bebisblogg till hans nuvarande allmäna blogg. Jag gillar oftast hur han skriver och får för det mesta ett par goda skratt när jag kikar in på hans sida.
 
Sagt och gjort, blev ju lite ledig tid över så jag tog upp boken och började läsa. Och som jag läste och skrattade och grät, om vart annat. Rekommenderar starkt den här boken till alla som inte har något att läsa för tillfället och till alla andra också. Den var fantastisk!
 
Bilden kommer härifrån
 
Den handlar, som titeln säger, om en man som heter Ove. Ove är 59 år gammal och kör Saab, han lever efter devisen att rätt ska vara rätt och han har inte mycket till övers för folk i allmänhet och sina grannar i synnerhet. Så de första kapitlen är han en ganska osympatisk figur som man mest skrattar åt i smyg. Men allt eftersom man får veta mer och mer bakgrund, hur Ove blev Ove och hur han tänker och resonerar och varför han är som han är, tycker man mer och mer om honom. Ibland är igenkänningsfaktorn hög, man har träffat andra männiksor som också tycker på samma vis, agerar på samma sätt. Det är en bok full med humor och allvar, skratt och gråt och om hur en människa som så länge byggt upp väggar slutligen börjar släppa andra människor in på livet igen.
 
Jag säger bara läs den!
 

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0