Clear Round Dressyr LC:1 Åsmehagen

Helkväll i stallet igår, men det fick jag igen idag eftersom jag förberett så bra! Började med att rida Maximen i ridhuset, lite varmt, men gick okej, hade det raka bettet, vilket fungerade, men inte riktigt den känsla jag ville ha, tyckte jag hade svårt att få kontakt och att han drog ihop sig ännu mer än vanligt. Red igenom programmet en gång också och det gick fint. Sedan fick han duscha och bli fin i svansen, jag smörjde sadel och träns och packade precis allting som skulle med så att det var förberett, skönare att ägna en halvtimme extra åt det på kvällen än gå upp tidigare på morgonen tycker jag. Han och Flora fick gå ut i hagen sedan och sova ute, han klarade natten bra och såg inte allt för hemsk ut när vi kom i morse och hämtade honom. Lite skitig på bakbenen, men det gick lätt att få bort med svamp och vatten.
 
Ny transport denna gång, men efter att krundligt ha nosat på rampen (tänk spårhund) så klampade han in och så kunde vi åka iväg. Tio minuter senare var vi framme, tänk om det alltid kunde vara så! Varmt och mycket bromsar var det, men vi klarade oss ganska bra. Skrittade fram först och sedan jobbade vi lite i skritt innan vi värmde i trav och tog några fattningar. Han gjorde allt han skulle med kändes lite stum och matt.
 
In på banan och så började vi med att gå runt hela, genast var bortre kortsidan där domaren satt livsfarlig. Husvagn, flaggor och högtalare gjorde nog sitt till också, försökte få honom att gå förbi några gånger innan startsignalen, men det gick väl sådär.
 
 
Sedan red vi då programmet också, målet jag hade innan jag gick in var att vi skulle få över 50% (och över 5 på alla delmoment) och att han framförallt skulle ta rätt galopp i fattningarna. Vilket vi också uppnådde, så där får jag vara nöjd. Men känslan efter ritten var väl så där, dels så krånglade han varje gång vi skulle förbi den läskiga kortsidan och dels fortsatte han att kännas matt, han gick en hel del bakom i traven, men jag kom liksom inte så långt i min ridningar att jag redde tag i det. Vi fick vara med på prisutdelningen och få en fin rosett i allafall och allt runt omkring skötte han fint, även lastningen på hemvägen, tror han tyckte det var skönt att få gå ut i hagen igen.
 
 
 
Nu är det drygt fyra veckor till nästa tävlingsstart, vi ska försöka att ligga lite i hårdträning dessa veckor, klämma in någon Lenaträning förhoppningsvis och hoppas att känslan är bättre till nästa gång. Kanske hoppas på svalare väder och kanske låta honom sova innan natten innan. Vi är ju bara i början av tävlingskarriären och det tar ett tag innan man listar ut det sätt som fungerar för en själv och ens häst. Så vi provar oss fram helt enkelt.
 
Det jag ska förändra till nästa gång är att när jag skrittar fram honom för hand i början, se hur nära banan man kan gå och om han kan spana in typ domaren lite innan, på vissa tävlingsplatser är det ju så att det är nära. Framridningen blev lite väl lång idag, nöjd med att jag började jobba honom i skritten, men sedan behöver jag nog tänka mer framåt i traven och få fart på honom. Galoppen känner jag att jag behöver ta ett par fattningar i varje varv och inte så mycket mer, behöver nog spara den energin till banan. Och som sagt räkna lite bättre på starttider och börja rida fram en halvtimme innan, det räcker för oss verkar det som. Dessutom ska han få sova in, jag får ta det och gå upp tidigare och tvätta honom igen ifall det skulle vara så. Så ser vi hur det fungerar.
 
Det Positiva: Galoppera
Det Negativa: Tjafsa
 
Framåt, uppåt

Over and Out
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0