Trav och sidvärts

Idag så pallrade jag mig efter jobbet till stallet, sket i minusflexen jag drog på mig eftersom jag egentligen hade behövt jobba lite längre för att jobba in den oplanerade sovmorgonen jag tog i morse. Tar ju en vecka för mig att ställa om efter nattjobb tyvärr. Nåja, imorgon måste jag vara på jobbet tidigt, massagetid bokad på eftermiddagen.
 
Väl i stallet så var inte motivationen på topp, men ridas skulle det göra, checka av lite inför Lenalektion på torsdag tänkte jag. Fick sällskap i ridhuset av vita arabdamen. Han var inte helt på idag, men jag försökte väcka igång honom lite och traven fick vi till riktigt fint ibland. Vi började med trav på lite volter och sedan testade vi även att vända upp på kortsidan och flytta ut till sargen, det tar sig för varje gång, men skulle behöva hjälp av någon som tittar och ser hur det ser ut och hur jag ska hjälpa honom vidare. Sedan galopperade vi lite också och här blev han trött, men innan han lade av så fick vi till en väldigt fin galoppvolt, riktigt kände hur bakbenen började jobba och framförallt la han sig inte på bettet utan var lätt där framme också. Mer styrkejobb ska det till för att han ska orka jobba bara.
 
Ett år sedan, älskade Älgbosätter
Efter en skrittpaus övergick vi till trav igen och serpentinbågar, samt lite halter och banne mig, idag var det tvärstopp när jag ville på medellinjen, fint uppställd också, fick faktiskt rida förbi några gången eftersom han väldigt gärna ville stanna. Han var mjuk och fin till vänster, men jag tyckte faktiskt att han började släppa till lite åt höger också, det spjärnar imot och på serpentinbågarna hinner jag inte ritkigt med, men om jag fortsätter på en volt istället så får jag till det ibland.
 
Vi skulle försöka galoppera lite till sedan, men det blev mest pannkaka, ofokuserad matte och trött häst, avslutade när han gjorde en bra fattning och höll galoppen. Blir nog något lugnt imorgon, kanske en promenad i mörkret, har kvällsfodringen så får se vad vi kan hitta på.
 
Idag var vi på bättre humör i allafall, nästan lite myshumör och var inte jobbig på något vis i stallgången, min lilla stjärna. I helgen systeryster komma och testa rida honom, ett år sedan sist så får se vad hon säger numera.
 
Det Positiva: Framsteg
Det Negativa: Snorighet.
 
Myskillen

Over and Out
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0