Galoppeponny och lite annat.

Så måndagen bjöd på lite halvkallt och halvblåsigt och några flingor snö. Lång sovmorgon eftersom det är nattvecka och sedan iväg till stallet på eftermiddagen. Pigg och glad ponny och för ovanlighetens skull en ganska avslappnad matte, trots den stundade prövningen att springa av nämnda ponny. Vi begav oss iväg och skrittade raskt bort till gräsvägen, vår avspringnings sträcka, med en hyffsat lång uppförsbacke, ett av de få ställen jag vågar släppa honom lite mer på. Jag är ju lite feg av mig och när han taggar till vill jag gärna ha en backe som bromshjälp och ingen skog där det kan prassla saker som man kan låtsas bli rädd för. Travade lite, men tog galopp ganska snabbt, första på plan mark bortåt gick lugnt och fint, första uppför något snabbare och mer okontrollerat, men aldrig så jag kände att han stack, men tog i gjorde han allt. Ner igen och så upp, ännu mer taggad ponny och vinden susade förbi öronen. Sedan tog vi ytterligare en vända, tränade lite fattningar på bortvägen där det var plant. Så en sista gång upp, fortfarande full fart med en glad häst som ville springa mer, men nu var matten trött så vi skrittade hem istället. Lite diskussion om man skulle skritta eller takta nedför kullen hemåt, men sedan kunde vi faktiskt gå på långa tyglar sista biten på grusvägen. Knappt svettig häst, något mer varm matte. Vi ska ta en till galoppsväng till helgen, kanske till och med vågar mig på att ha lite sällskap och rida någon annanstans, vi får se.
 
Sötponny med självutlösare <2

Så idag då, vi tog oss till ridhuset för lite genomridning. Red 45 minuter och det var nog det bästa passet vi gjort själva på länge. Fantastiska hästen! Vi började i skritt och jobbade lite med volter, men mest vände jag upp på långsidan tidigare och försökte flytta ut honom i skänkelvikningar mot sargen, det kommer mer och mer och när jag är noggrann och gör rätt så gör han också det. Gjorde sedan samma sak i trav, första gången vi försökte i högre hastighet och det gick också bra, några steg, riktigt, riktigt bra så jag blev supernöjd med honom. Vi började i det svårt högervarvet och höll på ett tag där innan det blev acceptabelt, men i vänstervarvet satt det nästan på en gång så där behövde vi inte nöta. Istället övade vi lite galopp på stora mittvolten, lite vingligt hit och dit och några felfattningar, men när vi kom igång lite mer gick det bättre, måste, i alla övningar tänka mer på en stadig ytterskänkel så jag är med och parerar hans vinglighet. 
 
Det jag tyckte var så fantastiskt bra var att skrittarbetet gick så pass bra. På volterna var jag mer med och bromsade honom som jag ska så han inte dyker ner och försöker älga iväg. Tyckte att tendensen till att släppa bettet kanske var lite större än vad den brukar, men istället körde han inte ner huvudet och drog så ofta som han brukar. Traven lite knepigare och springig och i galoppen blir han stark! Men vi ska jobba mer med styrkan och galoppera mer ute nu och bygga upp den, även jobba mer med lite bommar och småhinder tänker jag mig.
 
Imorgon var det planerat Lenaträning, men stackarn har fått influensa så får se vad jag hittar på istället. Kanske ut, kanske ridhus med bommar.
 
Det Positiva: Känslan
Det Negativa: Stress
 
Like what you see?

Over and Out
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0