<3 Vinter

Vaknade vid två igår (en timme senare än tänkt) av att solen sken. Kall och frisk vinterdag visade det sig så jag skyndade mig lite med frukosten och sedan bar det av till stallet. Mockade och hämtade Maximen i hagen, vi skulle ut en sväng runt fältet i sällskap av nya travhästen och arabdamen. Maxim var lite skeptisk när han såg vagnen som stod i stallet, men när han fått lukta lite var det okej.
 
Gjorde i ordning och fick använda min "rånarluva" för första gången i vinter (mest för att jag glömt den på allehanda ställen tidigare). När vi kom ut insåg vi att vi nog inte skulle hänga med i travhästens tempo (han var redan halvvägs till fältet när jag kom upp i sadeln), men vi fick ju en sällskap i allafall. Riktigt, riktigt vackert var det. Sol som gnistrade och snödimma och inte allt för kallt, hade glömt extrastrumporna så tårna blev lite kalla trots att jag hade vinterstövlarna, men man lär sig av sina misstag. Vi skrittade första biten och fick till lite trav, Maxim låg på en hel del och det var inte lätt att hålla sig bakom. Skötte sig bra bredvid stora vägen och även vid husen där vi stannade till och pratade med en trevlig dam som ville fota oss. Det var även en lite större lastbil som åkte ut från uppfarten då och jag kudne sitta med lösa tyglar och bara klappa honom och även om han höll koll så gjorde han ingen ansats att fly, fina, fina hästen! Sedan föll det lite snö från en gren och då höll man på att dö av skräck...
 
 
Vi fortsatte vidare och travade lite, vid älgtornen försökte han bli rädd för något igen, men det gick bra och vi kunde styra tillbaka och fortsätta trava och sedan även galoppera, härligt var det verkligen. Skrittade hem utan problem, men det var bäst att vara först tyckte han för ovanlighetensskull så kunde han sträcka ut och älga på lite mer.
 
Sötaste öronen <3

När vi kom hem hade han rimfrost i ansiktet. Idag ska matte köpa foder, mocka och fixa mat åt två häster och så får Maximen vila, inte för att han vill eller behöver, mest matte som behöver återhämta sig efter tre dagar med ganska ordentliga pass.
 
Det Positiva: Rånarluva under hjälmen, bästa ever
Det Negativa: Att jag inte slappnar av
 
Flying together
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0