Systerhelg

I helgen har fina systeryster som bor i Göteborg varit på besök. Det har varit toppen, även om jag önskar att förkylningen väntat ytterligare några dagar innan den bröt ut. I allafall började vi fredagskvällen med att åka ut och pyssla med Maximen. Sedan blev det hem och äta tacos och kolla film.
 
På lördagen sken solen och vi åkte ut till stallet på förmiddagen, hade lånat en häst till syster så vi kunde rida ut tillsammans. Först mockade vi och fixade maten och sedan hämtade vi hästarna. Skrittade ett varv runt vallen. Gick hyffsat bra, Maxim försökte leka ånglok några gånger och låtsades bli rädd för en hösilagebal en gång, men på det hela gick det bra. Det var lite hårt och knöligt så när vi kom hem så gick vi in i ridhuset en väng så syster fick prova på de andra gångarterna också.
Maxim och jag tittade på, tror han var ganska nöjd med det.
 
Sedan åkte vi hem, fixade lunch och mototskaka och inväntade främmandet. Hade bjudit hem Johans pappa på födeledagsfika och så skulle Johans bror och en kompis komma (trodde jag), men där lurade han mig allt fina sambon, för när det ringer på dörren står faster och hennes sambo utanför. Snacka om överraskad!! Sedan kom Johans pappa också och vi hade några trevliga timmar med kaffe (och te) och prat innan de var tvungna att fara hem igen. Så trots min snoriga hjärna blev det en bra dag. Avslutade kvällen med att snaska choklad och kolla film. 
 
 
Så idag åkte vi återigen ut till stallet, bara en häst att fixa till så det gick snabbt och sedan så gjorde vi i ordning Maximen. Skulle skritta fram en vända runt gården i det fina vädret var det tänkt och det gick bra. Tills det kom en bil med släpvagn bakom oss och det kunde man springa för, sedan kom det mer bilar och det blev en väldig fart på det hela. Jag blev stressad, han blev stressad så på det hela inte så bra start. När jag sedan skulle rida i ridhuset hade jag ingen riktig plan och det blev väl inte så där jättebra, men, men alla dagar kan inte var så heller.
 
 
Syster satte sedan upp och testade lite och det gick fint. Ställde fram ett sockerbitshinder också för jag ville så gärna se honom hoppa under ryttare, det var superkul att se! Fick hoppa upp och ta några språng själv också, något av dem var superfint, men jag vet inte om han egentligen gillar att hoppa, svårt att säga. Börjar också fundera på om jag ska klippa honom igen, han känns lite halvseg, men samtidigt vill jag inte störa pälsen allt för mycket om han snart ska börja fälla. Vi får se, ska fråga om lite råd.
 
Hem och lunch och så däckade jag lite på soffan innan det var dags att skjutsa syster till bussen. Saknar henne redan, hoppas att vi ses snart igen.
 
Det Positiva: Systerhelg
Det Negativa: Snorighet
 
Leave me alone

Over and Out
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0