Mörkerritt

Så igår blev det ingen ridning, jag kom inte upp på morgonen och efter jobbet var det direkt till massagen och sedan till stallet och då var kroppen rätt så mör. Massage är den bästa investeringen jag gjort i mig själv, men ibland gör det jäkligt ont.
 
Blev i allafall lite pyssel och en sväng på gårdsplan med repgrimman. Vi över för tillfället mest att han ska stå stilla medan jag går en bit ifrån. Vi övar både i grimman ute och i stallgången, han börjar bli duktig, det jag vill är bland annat att han ska stå stilla när jag t.ex. tränsat och ska hänga tillbaka grimman på boxen som ofta är några meter bort. Sedan är det också bra om han kan vänta på mig när jag knäppt lös honom och han ska tillbaka till boxen igen och inte trampar över en. Han är duktig och villig att lära, även om matlusten ibland tar över såklart. Vi stod också en stund i mörkret och kollade på den underbart fina månen och stjärnorna som lyste.
 
 
Idag så lyckades jag komma ut till stallet medans det var skymning, så jag skyndade mig och fixade i ordning Maximen och reflexerna fick komma på och så gav vi oss ut. Vi tog grusvägen borta vid ridbanan och så åkervägen. Grusvägen var hal så där var det skritt som gällde, men en mycket mer avspänd häst än tidigare turer. Bättre underlag på traktorvägen så där skrittade vi först upp för första backen och så ner en bit innan vi travade, travade sedan uppför och hemåt, skritt nedför och så vända och upp igen med skritt och lite galopp. Sedan ner igen trav och lite galopp och så galopp uppför och skritt hem, borta en timme ungefär och matten var blöt av svett, medans hästen knappt var varm.
 
I allafall fokuserade vi på bakben idag, skritta på ordentigt med stöd på tygeln både uppför och nedför, traven var fin och balanserad också, han är så himla lydig nu och lyssnar när jag vill att han lugnar ner sig. Galoppen då? Herrejäklar vad bra han kommer att bli när han blir stark. Fantastiska hästen säger jag bara, jag provade att samla galoppen ordentigt uppför och han bara "Okej, nu kör vi" och så känner man hur han sätter under sig bakbenen och kämpar några språng, sedan så orkar han inte, men bara jag lättade och släppte iväg honom lite så kunde jag ta tillbaka lite igen och så fortsatte vi så uppför backen. Kände att jag kom ner ordentligt i sadeln också och det var riktigt härligt att rida i ljuset av solnedgången, rött, orange och rosa. Skrittade hem på långa tyglar och vi höll oss båda lugna.
 
Så imorgon blir det vilodag och så blir det Lenaträning på torsdag, Clear Round Dressyr i Mantorp på fredag kväll och vila på lördag igen som det ser ut för matten ska på möhippa. Jag hoppas på superväder på Söndag så vi kan ut och galoppera mera.
 
Det Positiva: Vackra kvällar
Det Negativa: Ishalka
 
Moonshine

Over and Out
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0