Lenaträning

Så igår var det då dags för första ridträningen detta år. Lena låg sjuk i förra veckan, så då fick vi träna lite själva. Idag var hon i allafall piggare och kom, plusgrader utomhus gjorde också att jag kunde lita lite mer på underlaget, vilket kändes skönt. Lena ställde ut sockerbitar med bommar, på lägsta nivån i hörnen på kortsidan längst bort, sedan ställde hon ett snett igenom och ett på medellinjen nere på volten vid dörren. Vi skulle få lite hjälp med att framförallt få rätt på högersidan. Om jag inte hann i hörnen kunde jag lägga en liten volt och ta bommen igen. Vi började med hörnpasseringarna och sedan ner längs långsidan och så in på den lite större volten nere vid dörren. Det märktes skillnad på vad han klarade av, på den större volten så fungerade det riktigt fint, men i hörnen så var det svårare och jobbigare på de mindre volterna. Inför den första bommen, efter en hel långsida i trav, hade jag svårt att hinna få tag i honom så där blev det nästan hela tiden att jag fick lägga volt, men till den andra var vi båda bättre förberedda.
 
Nästa övning var att t.ex komma i vänster varv, ta hörnen med bommarna, vända snett igenom och ta den bommen, sedan flytta ut honom mot sargen för att kunna ta bommen som stod på medellinjen, ut i höger varv och sedan vända över banan och ta vänster och så började man om med hörnpasseringarna. Det var lite knepigt, men bra för mig som fick koncentrera mig och titta vart jag skulle och inte ner på den snygga hästnacken. Sedan gick vi vidare med att ta hörnpasseringarna i trav, fatta galopp och galoppera långsidan ner, bryta till trav och trava volten med bommen och på nästa långsida skulle det vara lite förlängning i traven. Det var roliga övningar och han var duktig, mycket mer öppen form efter vilan och krullar inte alls ihop sig lika mycket, vilket jag tycker är bättre och lättare att jobba med.
 
 
Vi körde också lite galoppjobb, hade lite problem med högergaloppen med att jag inte får honom riktigt rak när jag fattar så ibland blir det fel, men vi ska jobba vidare på det helt enkelt. Berättade också om planerna för Lena om att rida pay and ride hos Sissi Lilja den 1 mars. Kanske även en pay and jump om jag hittar någon passande. Det känns som bra mål nu innan resan. Kommer tyvärr att missa de flesta av ÖFF:s aktiviteter denna vår, men får ta igen det till hösten. Sedan är planen att starta en "riktig" tävling i höst också, men det får vi ser hur det går med.
 
Trött matte och lite varm häst var mycket nöjda efteråt. Får vi se vad hon hittar på åt oss nästa vecka.
 
Det Positiva: Roliga övningar
Det Negativa: Begynnande förkylning.
 
Looking forward

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0