Känsla och bästa vänner.

Några dagar av tystnad, på söndagseftermiddagen däckade jag nämligen riktigt ordentligt. Så mycket bättre blev det inte på måndagen heller, men upp var jag tvungen att gå för hovslagaren skulle ju komma. Maxim var vuxna killen och skötte det hela själv medans matte mockade och fixade maten där på morgonkvisten, jag hörde inte hovslagaren säga ifrån heller så han stod nog som ett ljus. Sedan iväg till jobbet och kämpa sig igenom restan av dagen. Sedan blev jag hemma tisdag och onsdag, sov en del och vilade i soffan. Maxim fick vila måndag och tisdag.
 
Igår eftermiddag kände jag mig bättre så tömkörde lite, ville röra på honom om det nu skulle bli någon träning idag. Han var himla fin och vi var verkligen bästa vänner igår, kommunikationen på topp. Trampade på fint i skritten och även bitvis fin i traven. Nya tränset på och skum i munnen, ska testa rida med det i nästa vecka. Jag orkade dock inte så mycket så sedan blev det av med grejerna och lösgaloppera, vilket passade oss båda utmärkt. Jag skickade iväg honom och ropade galopp och stod stilla i mitten medan han rusade ungefär tre varv runt fyrkantsspåret. Han saktade in galoppen på kortsidorna, men drog på desto mer på långsidorna och gjorde diverse luft och krumsprång. Så söt och go! Sedan kom han in i mitten och fick klappar innan det var ut i andra varvet och samma visa där också. Tror inte att han rört sig så mycket i hagen senaste dagarna, skönt att han inte får för sig att göra så med mig på. Vi galopperade några lugna varv också, sedan kom det en annan häst och ville in så vi skrittade av i grimskaft och så var vi ganska nöjda med det.
 
 
Lite som på videon ovan såg det ut i onsdags, men han var mycket, mycket piggare, jag behövde kanppt smacka något. Söthästen <3
 
Så idag blev det jobb, hade en släng av huvudvärk på förmiddagen, men det gick bra. Iväg till stallet och träning. Vi hade sällskap av två till hästar i stallet idag också, bra övning för både matte och häst. Vi var vänner idag också och det känns skönt. Han var fin, men lite stum och inte så mycket framåt som jag kan önska, bestämt mig för att klippa i helgen, han har ju inte börjat fälla ännu så det ska nog bli bra. Vi jobbade en del i skritten först och fick till det bra i båda varven och traven med, vi jobbade med ridvägar och inte så komplicerade övningar, volter lite här och där, passade oss utmärkt. Svårare i högervarvet såklart och mina händer viftar omkring och blir höga och så glider tyglarna iväg och blir för långa. det är nog det stora jag ska jobba på. Men, vad han släppte till ibland i vänstervarvet. Fina, fina hästen!!! Jag satt ner en hel del mer än vad jag brukar och man riktigt kände hur han gungade igång med bakbenen och framförallt, inget i handen, på slutet när han blev trött så hängde han sig lite i bettet, men i början var han så mjuk och fin. Galoppen var fin o vänster, men höger är lite knepigt i fattningarna, han orkar inte riktigt och vi fick några avbrott på volten, men med mer styrka så, om snön ligger kvar ska vi ta ett pass i helgen med snögalopp om underlaget tillåter. Längtar tills man kan rida på andra sidan stora vägen och galoppera i backarna där.
 
Nöjd med hästen och nöjd med piloten på, ska se till att anmäla mig till lite pay and rid/jump aktiviteter snart också. Ska bli kul att komma ut och se sig omkring. Ett besök och sharpman och kolla sadeln samt ett besök hos tandläkaren i Söderköping för årskontroll står också på att göra listan. Det enda positiva med att jobba natt är ju att man kan lite fler tider den veckan.
 
Det Positiva: Rida
Det Negativa: Jobba
 
We are one

Over and Out
 

Kommentarer
Postat av: Elinor

å så söt han är :D inte bara ansträngande för MaxTax, tycker mig höra att även den som håller i kameran har lite flås ;-)

hihi KRAM <3

2013-02-07 @ 21:52:08
URL: http://ellenelinor.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0