Upp i sadeln igen!

Hmm, full fart är väl en underdrift just nu. Förra veckan var nog en av de västa jobbveckorna, om inte någonsin så i allafall på väldigt länge. Vi har haft lite problem och på det sjukdomar, så mycket, mycket att göra. Inte mycket ork till något, men lite Maxim blev det. Avslutade arbetsveckan med lite tömkörning i ridhuset, kändes bra, lite bommar hade vi med och lekte över också och jäklar vilka bakben han fick, duktig pojke. Tömkörde väl en halvtimme eller så, var själv mestadels, vilket var skönt, men när vi fick sällskap på slutet så höll han fokus ganska bra på mig.
 
Lördagen var första dagen på en dryg månad som jag satt på Maximens rygg igen. Vi tog en skrittur runt fältet och jag tror han tyckte det var ungefär lika kul som jag, öronen framåt, klampade på med storhovarna och gick och småfrustade belåtet för sig själv, älskade, finaste hästen.
 
Helgen ägnades sedan åt finbesök från norr, jätteroligt, men vilken kraft det drar med aktiv 1,5-åring i huset. Helt slut på söndagen som avslutades med 5 timmar i stallet med dunkande huvudvärk och slö kropp. Hade både insläpp och kvällen och trodde jag skulle få dötid, men nejdå, hade både Flora och Maxim och det tog över en timme bara att göra boxarna och maten, vet inte riktigt vad jag höll på med, typ dubbelt så lång tid som vanligt? Sedan skulle de pysslas med och så red jag båda i ridhuset. Maxim i cirka en halvtimme, mest skrittarbete, men blev några varv i rask trav också eftersom jag inte kunde hålla mig. Han kändes okej, mest jag som inte riktigt hade fokus och koll.
 
Betyder mest av alla! <3
Flora fick gå över lite travbommar och så övade vi på mjukheten, himla fin i skritt och trav. Galopperade lite i båda varven, men där ska jag jobba mer med tömkörning tror jag, hon är inte tillräckligt stark för att det ska bli bra med mig ovanpå ännu. Får nog dock vänta till nästa vecka, koncentration på Maxim denna vecka och vill inte lägga på mer på vardagarna än jag redan har, har inte tränat kendo på flera veckor och om hoppet om att träna denna vecka ska leva blir det ingen extrahäst. Har dock goda förutsättningar på torsdag då jag bara jobbar halvdag, Maxim ska få massage vid lunchtid så jag tog helt sonika ledigt hela eftermiddagen, känner mig värd det. 
 
Det Positiva: Rida!
Det Negativa: Sjukdom på G
 
Ett steg framåt

Over and Out
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0