Tekniker

Ett litet längre uppehåll än tänkt blev det med kendon, men igår var jag på plats i dojon igen och höll i torsdagspasset. Var väl inte så pepp (kanske för att jag tog mig en tupplur till fem minuter innan jag behövde cykla till dojon), men det gick okej. Det kändes väl för egen del ungefär så bra som det kan göra efter några veckors uppehåll, lite slö i kroppen, men teknikerna var hyffsade.
 
Första halvan av passet körde vi tekniker, både enkla och flerstegstekniker. Jag sa inte så mycket, påminde om lite mjuka handleder och att slappna av i axlarna. När vi kom fram till kote-Do så blev det till att påminna om kortare attacksteg, det gick väl så där, men mitt nya mission är att lära ut Do och Kote-Do. Hur är en annan fråga, men jag tänker att tränar man på sakerna så kommer det vartefter, ska försöka komma på någon mer övning som kan appliceras på kortare attacksteg. För egen del kändes vissa av mina kote-Do bra, övning ger färdighet.
 
Vi gjorde sedan lite harai och maki innan vi körde ji-geiko. Blandade resultat. De två första var roliga och helt okej, inte grötigt, inte stressande. Den tredje var väl lite mer jobbig, mest för att jag ogillar att få knytnävar uppkörda i ansiktet när man hamnar i zubaseriai, men å andra sidan kunde jag hantera det genom att undvika den positionen, flytta mig snabbare ur vägen och hugga människan i huvudet istället. Jag ogillar också starkt när man kör allt för fysiskt, men det är ju inte min sorts kendo. Det två sista har jag inte så mycket att säga om, tappade orken och intiativet lite där.
 
Det jag kommit fram till såhär efter lite funderingar är att jag efterlyser en mer flexibel kendo. Där man kan förändra sina attacksteg, sina tekniker och sitt tempo, samt där man kanske anpassar den lite mer efter den man kör imot. Samtidigt slår det mig att jag är högst graderad i rummet och de ska köra sitt tuffaste mot mig, jag ska tåla det och gör jag inte det så måste jag kolla över min egen kendo också (nu hanterade jag det mesta bra detta pass, men det finns andra där det gått sämre).
 
Förhoppningsvis blir det lite ordning på torpet snart igen.
 
Det Positiva: Träna
Det Negativa: Stel nacke
 
Learning by doing

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0