Tappra försök

Vintern har nu anlänt med buller och bång, får se hur länge den stannar kvar, ryktas om plusgrader inom några dagar igen. Eftersom jag gillar vinter, snö och kyla så får jag väl passa på att njuta.
 
Vi startade helgen, jag och Maxim på fredagskvällen med att promenera i ridhuset, han skulle ju ta det lugnt efter massagen, men en promenad var tillåtet och eftersom det glatt hade börjat yra vita flingor så höll vi oss i ridhuset en stund i stället. Efter en 20 minuters skritt krattade vi lite också, Maxim försökte hjälpa till genom att gräva hål, tror inte han riktigt fattat vad krattning av fyrkantsspåret innebär.
 
På lördagen var det sol, minusgrader och blåst. Det blåser alltid på slätten, men denna dag tog det i riktigt ordntligt. Vi gjorde ett försök till att rida ut, vilket var mindre lyckat. Pigg är väl lite av en underdrift av vad Herr Gul var, halt var det också och han verkade inte ha någon större självbevarelsedrift. Vi gick hemåt igen och travade runt i ridhuset en stund vara för att få ur det mest pigga, sedan lyckades vi skritta nästan normalt en sväng ut också med nöjt frustande häst.
 
 
 
Igår innebar ännu ett tappert försök att rida ut, inte lika pigg häst, men dock snöfall, snålblåst och kyla som satte hinder i vägen. Vi gjorde som sagt ett tappert försök vilket innebär ungefär 15 minuter skritt ute med en Maxim som gick på tvären, blundade och vände huvudet så att han inte skulle få all vind i ögonen, upprepade gånger frågade han om vi inte kunde gå hem igen. Matten kisade också mot snön och gav sedan motvilligt upp och så gick vi till ridhuset även denna dag, travade och galopperade lite. I traven med lite volter och serpentiner för att mjuka upp och i galoppen bara galoppera på fyrkanten. Bitvis kändes traven större och med mer tryck än tidigare.
 
Idag har vi tömkört i mörker med reflexer på och i skenet från pannlampan på utebanan. Skritt och trav lite lugnt sådär, han var superfin och tog i ordentligt. Tror han tyckte det var snäppet skojigare än att vara i ridhuset, så det blir definitivt fler gånger. Blir vila imorgon och så rör vi på oss i på onsdag igen, på torsdag kommer Lena!
 
Det Positiva: Finhästen och frisk luft
Det Negativa: Tungt
 
Min prins <3

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0