Kata deluxe

Extra katapass är verkligen kul! Jag och Lollo bestämde ju raskt i Lördags att här ska vi komma igång ordentligt och träna kata, då speciellt kortsvärdskatorna, men även de andra. Tanken är väl att vi även ska bjuda in andra eftersom det är fler som säkert vill vara med, men nu igår så var det bara vi och så Anders som hade studerat filmer och kommit på nya detaljer och skulle lära oss, dessutom hålla koll på att vi gör allt som vi ska. Filmer som jag också ska ägna mig lite åt nu framöver. Hoppas på att hinna träna en gång till innan året är slut också, men det får vi se hur det blir med.
 
Vi började med att gå igenom långsvärdskatorna 1-7, vilket gick ganska bra, förutom att jag inte kan stå i hidari jodan (eller hasso) så det ska jag försöka tänka på (bokken ska vara lite mer vinklat utåt och inte rätt upp), sedan ska jag också försöka få in fötterna och ha hälen närmare golvet speciellt i 1:an och 5:an, kommer upp lite mycket på tå. Och mer press i alla katorna, mer tänk i alla katorna. Vi ska också börja träna in en mikropaus efter de två stötarna framåt i 3:an, vilket jag tror kommer bli svårast (förutom fotarbetet), det svåra är inte att lära sig nya kator, det svåra är att ändra sin tajming när man har lärt sig att göra rörelserna i ett visst tempo. Som sagt, mer kataträning är vad som gäller.
 
Sedan gick vi då över till kortsvärd, där det istället för detaljer, för mig, handlar om att lära sig rörelserna i rätt ordning. Det kändes bättre än i lördags i allafall. 1:an känns okej, bara att det som uchitachi är svårt att göra ett ordentligt Men-hugg när shitachi bara har kodatchi att skydda/kontra med. 2:an tycker jag är svårare då vinkeln som man ska ha på kodatchi känns lite bakvänd. 3:an ska vi inte tala om, krångligare kata får man leta efter. Men de är roliga att göra, de är det absolut. 
 
Det Positiva: Kendovänner
Det Negativa: Okoncentration
 
Trubbel i paradiset

Over and Out
 
 

Kommentarer
Postat av: Elinor

Kan du inte försöka ta någon bild eller be någon ta en bild när ni tränar så man kan få se lite kendo också, skulle vara kul till inläggen med bild :-D
kram på dig bästa systeryster <3

*HAJJAAA* *SWISCH* *HUGG* *WAZZAAAA*

Svar: När jag tänker efter har jag lite filmer från SKO som jag kan lägga upp, kanske jag kan få tid till i jul. Får se om jag kan få tag på något annat också, vi filmar på träningarna ibland :)
Matilda

2013-12-19 @ 16:30:41
URL: http://ellenelinor.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0