Tömkörning deluxe

Så igår blev det tömkörning för min och Maxims del. Regn och åska större delen av dagen så inte så sugen på att rida ut. Vi var med andra ord i ridhuset, har börjat sätta på radion när jag är där för att få in lite vana på ljud, ibland kommer det ju lite oväntade saker från den, samt att det är trevligt med lite musik när man är själv också.
 
 
 
Tycker att vi båda var ytterst fokuserade och jobbade på bra större delen av passet. Inbillade mig att han hade lite mer energi än på sistone också, även om det är svårare att känna i tömkörningen, såg fint ut från marken i allafall och vi lyckades få med bakbenen ganska bra tillslut. Började redan i skritt med att trampa på och göra volter, blandat med lite fyrkantsspår. Hade det raka bettet i och jag börjar fundera på om han trivs bättre med det, han suger då tag mer och det skummar mer när han har det, eller inte mer, men tidigare i passet. Över i traven gjorde vi förutom volter, även serpentiner och jag tyckte att jag fick igång honom relativt bra. Vi körde också lite galopp, i höger varv blev det mest fattning, halvt varv på volt, avbrott och sedan fattning igen, det gick faktiskt ganska bra, vi har fortfarande lite svårt för att lyckas galoppera hela varvet, jag hinner inte riktigt med att stötta honom så som han vill, sakta, men säkert är på på väg i allafall. Vänster galopp kunde vi galoppera hela varvet, så där gjorde vi en del övergångar och sedan ny fattning.
 
Som sagt, jobbade på bra hela tiden och verkade vara på ganska gott humör så vi var båda ganska nöjda när vi var klara för dagen. Trots att det regnade när vi skulle ut i hagen igen.
 
Det Positiva: Känsla
Det Negativa: Åska
 
Work hard

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0