Nervositet

Det slog mig idag när jag gick in i tävlingsdatabasen och såg att anmälan till lördagens tävling gått ut och de publicerat ryttarmeddelande och preliminär startlista på hemsidan, det bara högg till i magen, av nervositet och av förväntan. Jag har sett fram i mot den här dagen så länge nu känns det som.
 
Jag vet inte riktigt om jag är väl förberedd eller inte, det visar sig på lördag, men jag försöker att tänka på allt och jag tycker att vi börjar få in en bra rutin när vi åker. Det vi har missat lite tidigare är nog dagarna innan tävlingen och att det ska vara optimalt för Maxim.
 
Så här tänkte jag lägga upp veckan för honom:
Tisdag: Vila
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Lenaträning
Fredag: Lugn uteritt och rida igenom programmet en gång
Lördag: Tävling
Söndag: Promenad/Skritta
 
På fredagskvällen ska han duschas och tvättas och sedan får han sova inne på natten så det förhoppningsvis är en pigg och glad häst som väntar på mig på lördag morgon. Allt ska packas på fredagen också, allt för att minska stressen på morgonen. Ska också kolla om jag kan åka och hämta transporten redan på fredag kväll, tror att det viktigaste denna tävling är att göra så mycket som möjligt innan eftersom jag inte kommer att ha min klippa Johan med mig.
 
Preliminärt kommer vi att starta kl 9.21 på lördag. Tidig dag med andra ord, men förhoppningsvis kommer jag komma hem i skaplig tid då också.
 
Mål då, såklart jag har mål. Det största målet denna tävling (första på länge utan Johan) är att jag inte ska bryta ihop totalt, jag inbillar mig att nerverna blivit bättre, men man vet ju aldrig. Mål nummer två är att Maxim sköter sig med allt runt omkring (lastning och på tävlingsplatsen) och nr tre är att vi tar oss igenom prgrammet utan större missar, det börjar ju kännas bättre när jag rider nu, förhoppningsvis hänger det kvar även till lösdagen. Jag ska också ha en tydligt plan när jag ska sitta i sadeln, hur länge jag ska rida fram och hur jag ska rida fram. Gillar att man vet klockslag när man startar, underlättar för mig som är så fixerad vid just hur mycket klockan är och hur mycket tid man har på sig att genomföra det man tänkt.
 
För den som är morgonpigg kommer vi att göra vår lokala debut hos Åkerbo Rid och Körsällskap på Ekenäs terrängbana.
 
Over and Out

Kommentarer
Postat av: Mia

Lycka till på lördag!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0