Kataträning

Tja, eftersom målet är att börja träna lite mer igen så skickade jag ut mail i förra veckan om att jag skulle träna kata på söndagskvällen. Det var det fler som ville göra och hela nio personer var vi i Dojon. Anders dök också upp och underade om han skulle hålla i passet. Ja, tack så mycket tyckte jag, det känns fortfarande väldigt konstigt att hålla pass när Anders (eller Kalle) är på plats.
 
Vi delade upp oss i par, typ efter hur mycket kata vi kan, jag fick börja köra med Lollo, vi körde 1-5 först vilket gick hyffsat bra, sedan skulle vi börja träna på att göra katorna "på riktigt" i ett andetag och någonstans här spårade det ur lite, speciellt när Anders började prata om att vi skulle ha ji-geikokänsla i katan och jag får lite av en skrattattack, så vi bytte lite och jag fick köra mot Lars istället. Det gick fortfarande inte bra att köra snabbt, men jag bröt inte ihop av det i allafall. Fick köra 6:an tillslut också.
 
Det känns som om jag kan katorna, som om jag har ganska bra koll på vad jag håller på med, men när man tror det så tror jag det är bra att man skruvar upp tempot så som vi gjorde, för då inser man att man inte alls kan egentligen och hur farligt det är att köra på rutin. Kör jag hela tiden i det tempo jag är van vid så upptäcker jag inte vilka svagheter eller brister jag har. Och jag kan uppenbarligen inte alla stegen och rörelserna så bra som jag tror. Det var en intressant tankeställare och jag ser verkligen fram i mot att träna mer kata i höst.
 
Efteråt hade vi trevligt i fikarummet och åt popcorn med baconsmak.
 
Det Positiva: Kata
Det Negativa: Stela muskler
 
You make me see

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0