Träningsläger

I helgen så hade vi anordnat ett litet endagarsläger i Kendo. Vi bjöd även in våra vänner från Huskvarna och trots den korta varseln så var det tre som kunde komma, sammanlagt var v i18 personer som ägnade de flesta av lördagens timmar åt att träna.
 
Första delen av passet var utan rustning och vi tränade mycket grunder. Eftersom vi hade ungefär tre gånger så stor sal mot för vad vi är vana vid blev det en hel del jobbiga övningar och gå mycket fram och tillbaka för att koncentrera sig på fotarbetet. Gjorde även en del grundävningar med hugg och på slutet attacker över hela salen där man skulle hålla i kiaiet, blir ju mycket längre än vanligt såklart och jobbigare. Även några vändor med många attacksteg på rad.
 
Efter lunch var det på med rustning och en del grundövningar även här. Vi gick igenom några av grundbokken-övningarna, fast med shinai och rustning. Först så skulle vi göra bokkenvarianten, med goende steg, sedan samma övning fast med full attack förbi. Det var intressant och ganska så svårt. Mot slutet blev det lite ji-geiko också, jag var ganska ofokuserad och ganska missnöjd med min insats, men, men, hela den här terminen har ju varit väldigt ofokuserad för egen del. Vi avslutade med lite bokkenövningar, vilket var kul, men lite kenpigt så som det brukar.
 
 
När alla var ombytta och klara gick vi ner på stan och åt pizza (eller kebab för egen del), blev också preimiär för Bosses, man kunde ju inte stå imot när det var öppet. Lite kallt för glass kanske, men gott ändå. Sedan var lägret slut så tog bilen med alla rustningar till Dojon och packade ur, sedan hem igen och invänt de som kom över för en liten filmkväll. Blev en Kurosawa-film som hette Yojimbo.
 
Somande som en stock sedan och vaknade på söndagen med världens träningsvärk i benen. Nåja, prevcis som det ska vara efter en träningsdag.
 
Det Positiva: Kendomänniskor
Det Negativa: Trötthet
 
Give me a reason

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0