Galoppeponnyn <3

På lördagen så fick Maxim vil då jag ägnade större delen av dagen åt kendo och träningsläger. Idag skulle vi dock försöka ge oss ut igen. Blåste halv storm på slätten (ungefär som det brukar) så han fick ha sin fina blå luva på sig, inte för att jag tror att den hjälpte denna gång. Lite kanske.
 
Turen började toppenbra, vi tog oss förbi ridbanan och all ensilageplast som bestämt sig för att förvandlas till plastiga tentakler i blåsten. Lugnt och fint gick det och jag var mycket stolt över lilla hästen, tänk vilken lång väg vi kommit detta år. Bättre underlag var det också så vi travade upp för kullen, tog oss förbi det rosa huset utan större problem och så travade och galopperade vi lite på grusvägen. När vi sedan vände hemåt blev det en liten överraskande rivstart, men sedan lyckades vi hålla någotsånär lugnt tempo, tog en vända till på grusvägen innan vi gick hemåt igen. Travade och galopperade lite till på nästa grusväg och även här blev det några rivstarter och en ganska upphetsad häst.
 
 
Vi avslutade faktiskt på ridbanan, brukar inte göra så, men kände att med den energin han hade var vi tvungen att få ut lite mer under mer ordnade former. Han fånade sig lite i början råkade kasta sig för ensilageplasten (samma som han gått förbi några minuter tidigare), men sedan blev det ordning på torpet och tryck i traven. Vi höll oss på en stor åtta och försökte få till en avslappnad häst och matte och det gick så fint så. Galopperade också på volt i båda varven, koncentrerat och med huvudet åt rätt håll. När han har den extra energin som han får utomhus så är det inte så svårt att orka rida galoppen på volten heller. Sedan var matten helt slut och insåg att vi hållit på sammanlagt i en och en halv timme. Maxim var kanppt varm, förstår inte vartifrån han får sin kondition.
 
I stallet borstade vi lite och provade nya, tunna regntäcket, rött och fint och det ska nog hålla honom torr ifall det blir riktigt regnoväder.
 
Det Positiva: Glad häst
Det Negativa: Båst i öronen
 
Running like the wind
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0