Longering

Började helgen med en välförtjänt sovmorgon och efter frukost/brunch blev det ut till stallet. Borstade och på med tömkörningsgjorden. Sedan gick vi ut på rodbanan för lite longering. Tänkte testa en ny inspänning som jag läste om i en bok och som skulle vara bra och skonsam för unghästar. Inspänningstygel med gummiring som yttertygel och så satte man longeringslinan i gjorden och drog den genom bettringen på den innre sidan. Vad jag kunde avgöra så fick Maxim lite bättre stöd och kunde hitta balansen bra med denna, kände också att det inte blev så mycket för mig att hålla i heller.
 


 
Vi började med lite skritt och trav i ena varvet för att värma upp, sedan hade jag lagt ut bommar på två voltspår, tre i varje serie och i en av serierna var den mittersta bommen lite upphöjd. När vi var lite uppvärmda gick vi över att jobba på dessa volter. Gick i både skritt och trav över bommarna och han skötte sig alldeles utmärkt! Lyfte fint på fötterna och jobbade bra. Sedan tillbaka till en volt utan bommar och trava lite till och även testa att galoppera, han fattade fint efter bågra försök med bocksprång och höll galoppen i flera varv utan problem. Travade några varv och bytte sedan inspänningen till andra sidan för lika upplägg i det andra varvet.
Lite svårare i detta varv, men vi gjorde alla momenten här också, även galopp tillslut och han höll även den några varv, om än på en lite större volt och mer drivning av matte. Jobbigt var det att behöva jobba med bakbenen tyckte han minsann.
 
Nöjda och glada blev det ryktning och lite mat i stallet, matte mockade hage och grejade lite under tiden. Sedan ut till kompisarna igen.
 
Ska tillbaka till stallet ikväll för lite kräftskiva, ska bli trevligt, Johan ska också med.
 
Det Positiva: Duktiga killen
Det Negativa: Blåst
 
Bara för att du är du.

Over and Out
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0