Kendo like ti should be.

Kendon då... I och med avtrillningen i söndags blev det inte någon träning på kvällen, fick bannor av en viss kendotränare som också vill ge mig ridförbud fram till SKO. Nåja, ska ta det lugnt och inte äventyra något, men rida måste jag ju göra :)
 
På torsdagen kände jag mig dock tillräckligt bra och gav mig iväg (voltaren och elastiskt bandage is da shit). Kalle kom och höll i passet och var lite taggad efter några veckors uppehåll. Uppvärmning gick bra, kunde inte springa med höga knän eller nå golvet med händerna, men allt annat gick fint.
 
Teknikträningen gick också fint, övade lite på harai och kände att det gick hyffsat. Bara jag tog de lugnt och "stannade upp" så kom jag på bra avstånd. Måste öva lite på att få till kraften så att shinaien verkligen flyttar på sig också, utan att rörelsen blir för stor och långsam, bättre tenutch med andra ord. Kirikachi gjorde vi också några och för en gångs skull kändes det bra. Kände mig så avslappnad som jag vill vara och flytet fanns där.
 
När vi kom till ji-geikon började jag miot Kalle och det gick bra fram tills att han kom dunsande in i mig och jag stod imot och då högg det till i benet, bara att avbryta. Men benet kändes som vanligt sedan så det blev inte värre. De andra körde vidare med ipponmatcher och jag fick dömma lite. Efteråt så bastade vi och hade det trevligt en stund.
 
Igår så blev det kendo igen, jag och Lollo gav oss iväg till Jönköping för träningsdag tillsammans med Huskvarna, Malmö och Växjö. Efter en felkörning kom vi rätt också (heja LBK) och fick träffa på Johanna igen som numera bor i Nässjö och börjat träna med Huskvarna. Jättekul att se henne igen!
 
Johanna!
Första passet var grunder. Först så ägnade vi ungefär en timme åt fotarbete och attacksteg. Jobbigt, men som alltid välbehövligt. Fick också lite tips på hur man kan lära ut attacksteget, lägret var för alla nivåer så det var allt från nybörjare till dangraderade. Kommer definitivt dra med så många som möjligt till nästa gång.
Sedan fick vi dra på rustning och köra lite tekniker och lite ji-geiko. Det kändes bra, körde både mot några som nog inte kört så länge och försökte då köra två-stegstekniker och inte blocka så mycket. Sedan körde jag mot Johanna vilket var kul och så mot två som är rätt så bra från Huskvarna. Försökte att inte vara passiv, lära mig läsa sanbbt och hitta på lite olika saker. Tyckte att jag varierade mig bra och ibland fungerade det och ibland inte. Spiriten kunde varit något bättre som alltid.
 
Efter lunch (som var mycket god taimat) och lite umgänge med trevliga kendomänniskor så var det dags för eftermiddgspass. Kata stod på schemat, vi hann med ett, två och tre. För egen del hade jag nog gärna hunnit med några fler, men det är nyttigt att köra mot andra som inte riktigt kan också. Men det skulle hinnas med gradering också så är det på läger.
 
Bogu på rad.

Efter graderingen som vi tittade på skulle det bli träningsmatcher vilket inte kändes så där jättesmart för egen del. Har ingen som helst lust att möta någon som är supertaggad och matchinställd med en sträckning i benet som riskerar att bli värre. Så jag gick och sa till att jag hade en liten skada och inte vågade riskera något. Nämen så bra, då får du öva på att vara domare istället. Så det var vad jag gjorde, svårt, jobbigt och klurigt, men det gick ändå ganska bra. Jag tycker ju att det är svårt att se poäng och är lite seg med att avgöra, men det svåraste var ändå att hålla koll på de andra domarna och vart man skulle befinna sig. Nåja, lite kul var det ändå.
 
Trötta packade vi sedan in oss i bilen och körde tillbaka till Linköping. Huskvarna ska flytta sina träningar till söndag eftermiddag nu och både Lollo och jag är sugna på att åka ner någon gång snart igen och träna med dem. Det tar ju ändå bara en dryg timme med bilen. Och det går tåg om man skulle vilja också.
 
Återhämtning med ostkrokar och naturgodis i soffan.
 
Det Positiva: Stunder at känsla
Det Negativa: Finns viljan?
 
Kendo in my heart
 
Over and Out
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0