I ridhuset

Denna vecka har hittills gått väldigt bra, förra nattveckan jag hade höll jag ju på att avlida, trött, håglös och gud vet allt. Men denna har både kroppen och huvudet fungerat förvånansvärt bra. Skönt när man känner sig nästan pigg när man vaknar framåt eftermiddagen. Peppar, peppar, hoppas det är lika imorgon när jag ska börja vända tillbaka.
 
Idag så stod det bruksträning på schemat. Tänkte inte göra något avancerat som förra gången, han klarade ju alla de sakerna utan problem, utan jag skulle mest träna lite ryggningar, halter och framdelsvändningar. Eftersom jag i princip var ensam i stallet (hör och häpna) gick vi till ridhuset och tog oss ett pass där. Muntrade upp det hela med att släpa fram lite bommar. Gjorde så att jag ställde två koner vid X som jag kunde rida om jag vände upp på medellinjen, på mitten av ena långsidan lade jag en bom och på den andra ett litet kryss. Bommen, konerna och hindret delade alltså av ridhuset på mitten kan man säga.
 
Började värma som jag brukar när Lena är med, skritt först, plocka upp tyglarna och känna på lite hörnpasseringar och volter i båda varven och red lite ridvägar. Travade igång och gjorde lite samma sak där, lite volter, vända rätt upp genom konerna, göra små volter på mitten av långsidorna och rida genom konerna även här, så det blev mycket svänga och lite oväntade saker vilket är bra för honom. Ökade lite på långsidorna också vilket vi har fått börja med. När jag var hyffsat nöjd (vänstervarv var bra, höger knepigare, men blir inte bättre än så när inte Lena är med och puschar) blev det lite skrittpaus. Fortsatte sedan i skritt på lite halvlånga tyglar med lite halter, ryggningar och framdelsvändningar. Han var så duktig så jag tjatade inte utan berömde bara massor och gick vidare. Nu var vi själva i trygga ridhuset, så det kan bli en helt annan sak på söndag, men nu har jag målsättnignen klar i allafall.
 
 
Vi gick över till lite mer livade saker. Galopp! På stora mittvolten så klart, det gick bra, fick en felfattning, men jag som slarvade lite. Även här tjatade jag inte, utan fattade, galopperade ett varv, bröt av, följde fyrkanspåret, fatta igen och ett varv på volten. Gjorde nog tre gånger i varje varv, sedan fattade jag vid kortsidan istället och galopperade över bommen några gånger i båda varven, jättebra gick det också. Så vi hoppade hindret, två gånger i vänster varv och avslutade med en i höger, ingen tvekan, öronen rätt fram och mjuka "hopp". Tror minsann att löshoppningen gjort mycket nytta. Nöjd och glad avslutade vi där och skrittade av, ungefär en timme höll vi på, alldeles lagom med andra ord.
 
Fina hästen är bättre, men fortfarande lös i magen, så blev lite nödtvätt av bakben och svans idag, han stod och gäspade under tiden. Eftersom det var dags för insläpp fick han stanna kvar inne och äta mat, jag hjälpte till att ta in hästar och hade det trevligt en stund innan jag åkte hem.
 
Imorgon har jag två boxar att mocka och dubbelt så mycket mat att göra. Maxim ska nog få sig en kort skrittpormenad och röra lite på sig i allafall.
 
Det Positiva: Glada hästen
Det Negativa: Snuva
 
You take me higher
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0