Bruksträning!

Första dagen på jobbet, kände mig väl sådär taggad. Lite bättre blev det med löneförhöjning så det gick väl an ändå. Solen sken också.
 
Lyckades med bedriften att cykla också, så efter jobbet styrde jag kosan mot stallet i kvällsolen. På shcemat stod lite träning på bruksridning. Vi blev tre stycken till häst och så fick lilla 1,5-åringen också vara med och nosa på saker ledd i grimma. Byggde en liten bana, en bänk fick agera "Brygga" för av och påstigning, en tidning blev Brunnslocket som hästarna skulle trampa på, vi hade upphöjda skrittbommar, lite koner att trava slalom mellan, en pressening, en ruta, ett L byggt av bommar att träna backning i vinkel och så hade vi en höpåse som vi skulle flytta mellan två hinderstöd.
 
Maxim blev skitglad när han fick gå efter sin bästis in i ridhuset, Hurra! Sällskap! Bästisen som tävlar MSV hoppning till vardags visade sig vara en naturbegåvning på bruksridning också, så kul att se. Efter lite om och men tyckte jag att Maxim klarade av de flesta hinder utan problem. Vi lyckades till och med stampa på plattan någon gång! Konerna gick bra efter lite uppvärmning och jag hängde med i svängarna och presseningen gick superbra även när jag satt på. Höll oss till skritt över den och han bara gick (Bästisen testade alla tre gångarter, imponerande). Skrittbommar gick bra när han insåg att han skulle lyfta på tassarna och en eller två gånger klarade vi utan att nudda någon. Att kliva av och på gick också bra, testade från båda hållen, att kliva upp och gå över lastpallen gick också, det har vi ju tjuvtränat lite på.
Rutan var lite för liten, men framfötterna höll sig inuti i allafallm upplevde det som att han lyssnade lite sämre på skänkel än när vi varit själva. Är ändå nöjd att han flyttar och gör sitt bästa.
 


 
Det som blev lite överkurs för oss var ryggning i vinkel, insåg det ganska snart ohc övade mest på att rygga rakt istället. Ibland gick det bra, ibland inte. Gick in mellan bommarna någon gång och ryggade ut, men det var svårt att styra in honom rakt så han kunde backa in mellan de utlagda bommarna. Är ju några veckor kvar, tänkte ta ett till träningstillfälle då jag över på det, men vill inte tjata ut honom,
 
Sedan till en liten olyckshändelse. Hade gått jättebra att flytta höpåsen, började lite försiktigt och bara tog i den så Maxim fick vänja sig, men sedan flyttade vi den också. Så en av gångerna så tyckte han väl att den var för nära och prasslade på hans hals så fick lite panik och började spinna runt på stället (så där som westernhästar gör) varv, på varv, tills matte dråsade i backen och gjorde illa sitt högerknä på andra sidan än tidigare. Så kan det gå. Började om från marken och klappade honom med påsen över hela kroppen och så upp igen och börja om, vi lyckades flytta utan missöden och gav oss med det hindret sedan. Får fortsätta öva med lite olika föremål framöver.
 
Allt som allt mycket nyttigt, framförallt att annat händer runt omkring och han fortfarande lyssnar tillräckligt på mig för att försöka utföra momenten. Välförtjänt vilodag imorgon för både häst och matte, stallmöte ska jag på så blir hela kvällen i stallet ändå.
 
Det Positiva: Duktig Bebis
Det Negativa: Nya blåmärken
 
Together we are stronger
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0