Ridvägar

Lenaträning dagen till ära! Matten åkte tidigare från jobbet för att mocka till två hästar innan hon hämtade Maxim i hagen. Liten missräkning för tiden sprang iväg, men vi lyckades ta oss till ridhuset i hyffsad tid i allafall. Idag fick vi sällskap också, både av en annan häst och några människor som tittade på. Festligt tyckte Maximen som ibland hellre ville vara med dem än lyssna på matten. Nåja, han hade lite lagom energi idag i allafall, ibland kändes han lite loj, men nog mest min känsla, Lena tyckte att han var den näst mest pigga fjordingen hon tränade.
 
Vi fick rida lite olika vägar i trav, tempoväxlinar på långsidorna och snett igenom. Mitt jobb var att försöka få honom att böja sig, speciellt i höger varv såklart. Han stod imot ganska mycket idag också och Lena tycker att han börjar bli för stark i sitt motstånd. Det jag ska tänka på är att verkligen leda ut ytterhanden så att han ramlar utåt, ska jobba mycket i skritt själv och kämpa med det. Några steg här och där blir bra, men det vanliga är att han springer iväg utåtställd eller böjder in nacken så han hamnar bakom. Bara att jobba vidare på, vänstervarvet är fint i allafall. Jag berättade att jag ska rida pay and ride om två veckor, en LC:1 och vi fick öva på några av vägarna där också, serpentiner med skritt på medellinjen, jag fick även testa halt sedan och så vände vi in och gjorde halt på medellinjen också, det gick ibland och ibland var jag för snabb eller för långsam, ska öva vidare på detta under veckan också.
 
I våras
Galoppfattningarna fortsätter att vara toppenbra. Idag fattade han fel två gånger för att jag höll honom för utåtställd, men när matten gör rätt fattar han precis så som han ska. Så det ska nog gå fint det här. Lena tyckte att jag skulle träna på programmet och rida det för henne i nästa vecka, så det ska jag göra.
 
Efteråt blev det att pyssla om Maximen, strö nytt, göra mat och klappa hejdå. I morgon har både matte och häst vilodag och på lördag följer husse med ut till stallet, får se vad vi kan hitta på då.
 
Det Positiva: Galoppfattningar
Det Negativa: Höger varv
 
Fly baby fly
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0