Lenaträning med bommar

Måndagen blev en lång dag i stallet. Skulle rida lektion strax efter fyra, lite stress kände jag, men hann faktiskt bra och börja skritta fram innan Lena kom. Nyinköpta svanskappan var på också och sadeln låg mycket bättre denna gång.
 
Maximen var pigg och matten stel, men det gick faktiskt bra ändå. Efter framskrittning och lite jogging i trav började vi som vanligt i traven med lite volter, sedan hade Lena lagt ut lite bommar, två rätt upp på medellinjen, rätt så långt ifrån varandra, en på mitten av långsidan och en snett igenom. Så vi övade mycket ridvägare och svänga lite tvärare och vara mjuk i hörnen. Mycket nyttigt och fick även öva på att ha honom mellan skänklarna så att vi kom rakt på.
 
Eftersom Maxim börjar bli så pass stadig och går så bra började Lena peta på mig istället. Vi kom fram till att jag är väldigt sned av någon orsak. Måste trampa ner mer åt vänster, men inte vika mig i sidan och tippa axlarna. Samt dra tillbaka vänster skänkel lite. Vi jobbade på det ett bra tag, medans vi travade omkring över bommarna. Vissa stunder gick det bättre. Lena gav mig beröm vilket var kul, under de år jag ridit har jag nästan aldrig fått beröm för hur jag rider och agerar på hästen eller för min sits. Nu finns det ju en hel del att jobba på, men hon tyckte att jag hade en trevlig grundsits och en bra känsla för hur mycket jag ska ta i för att få honom dit jag vill. Hon frågade om jag tänkte mycket när jag rider och det gör jag faktiskt inte, det bara finns där. Så jag sög åt mig lite och så jobbar vi vidare, ska tänka på det när jag rider i fortsättningen.
 
I somras
 
Vi galopperade lite också, fattade vid mitten av kortsidan och vände över på mitten av långsidan, ganska tvära svängar och lite mer galopp än tidigare. Han var superduktigt! Några av fattningarna blev himla bra och några steg kändes det som om man kunde börja rida galoppen på ett annat sätt en tidigare. Han går från klarhet till klarhet i rasande fart lilla hästen. Fem veckor till dressyrtävling, sedan ska vi ta det lite lugnare igen. Denna vecka blir ju lite mer vila än vanligt, men det kan nog vara bra med micropauser också, blir lektion nästa torsdag för Lena igen så lite längre uppehåll där också.
 
Efteråt pysslade jag, testade nya sakerna som jag handlade på Sharpman igår (fyndade som en galning), regntäcket satt som en smäck (jo, jag vet, jag skulle ju inte köpa, men det var ett fynd, halva priset och allt), slickgodiset blev mycket uppskattat och jag är mycket nöjd med min nya hjälm som kändes bra att rida i. Mockade och fixade maten och så var det stallmöte, något lugnare än sist, men det tog ändå 2,5 timmar, så kom hem rätt sent.
 
Det Positiva: Häst
Det Negativa: Lite ont fortfarande
 
You are my sunshine
 
Over and Out

Kommentarer
Postat av: frida

vad roligt att du får beröm på träningarna.:):) haha du har alltid varit sned.:P jag läste någon stanns att det tar fem år att få in en rutin i sin ridning, och då skulle amn rida varje dag och bara tänka på det, så om fem år är du rak som en pinne ska du se:P:P:D:D

Kramen:):):)

2012-10-03 @ 16:58:36
URL: http://fraidich.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0