Skymningshästen

Första natten gick bra att jobba, somnade bra på morgonen och vaknade strax före ett, låg och drog mig ett tag, men hade sedan en skön frukost och fipplade lite hemma. Sedan iväg till stallet för att hinna rida innan mörkret var totalt. Maximen verkade lite gladare att se mig idag också vilket alltid är extra kul.
 
På med reflexer och sedan ut. Och vilken tur vi fick! Inget speciellt med den egentligen, men vi bråkade inget! Inget krångel vid vattenpölar (klafs, klafs), ingen upprördhet över obefintligheter så att matte måste säga till som turen på vallen för några dagar sedan. Vi travade på vägen över åkrarna och där var det halt, när han ville springa fortare på hemvägen så lyssnade han på mig när jag bad honom sakta traven och vi ramlade inte omkull något. Sedan svängde vi av mot grusvägen, då måste man gå förbi en gård med mycket bilar och skrot runt omkring, hästarna brukar alltid titta lite extra och så även Maxim, men jag hanterade det precis så som jag vill hantera alla situationer, lät honom titta, klappade och bad honom fortsätta. Inga problem och så var vi förbi och kunde galoppera, även längs med vägen fanns det saker som man kunde kolla på (hösilagebalar och brunar i diket) men jag bara drev och höll galoppen och det blev så bra! Höger galopp på bortavägen och vänster hemåt. Förbi alla läskiga saker igen och skritta hem med driv i steget utan att bli för ivrigt och taktigt, han bromsade sig själv i leriga nedförsbacken och var väldigt med på noterna. Denna tur var en boost för självförtroendet.
 
 
Efteråt spolade vi ben, strödde nytt och fint och myste lite. Sedan var det stallmöte, förvånansvärt organiserat, men tog ändå mycket tid. När jag gick förbi och skulle säga godnatt hade Maxim spån i svansen och på ryggen så han hade redan myst med det nya spånet <3
 
Imorgon är det vila och matten ska fixa hemma och kanske hinna träna lite också, en liten promenad kanske man kan klämma in om vädret är bra.
 
Det Positiva: Myshäst <3
Det Negativa: Lera
 
I will love you forever

Over and Outhä

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0