Ögonblick och snedhet

Maximen fick vila både måndag och tisdag denna vecka, tyckte han var värd det efter superhelgen, sedan gick luften ur mig lite eftersom vi strävat så länge med fokus på dressyren och nu så är den över. Luften verkar också ha gått ur Mcxim lite och han känns lite stum när jag ber honom om saker. Ska försöka rida ut på lugna turer nu mest och satsa på ridhuset på torsdagar. Två träningar till med Lena ska vi köra. Nästa vecka blir vi förmodligen själva så då ska vi kanske rida lite programdelar och fokusera lite på problemområderna vi har. Veckan därefter ska vi skutta lite! Som avslutning på terminen kan man säga.
 
I allafall, på onsdagen red vi lite i ridhuset, en annan häst som hoppade samtidigt, bra på sätt och vis då han fick öva lite på att det händer saker, men att man fortfarande ska fokusera på matten. Matten kunde ha varit något fokuserad och kanske lagt upp en plan, men nu blev det som det blev, lite skrittarbete, lite trav och någon galopp, övade lite på framdelsvändningar, red inte så länge. Som sagt, luften har gått ur oss lite. Det läskiga som hände var väl att han halkade till rätt rejält, underlaget i ridhuset är väl inte det bästa, ytterligare en anledning att ta en paus.
 
Idag var det då Lenaträning, sällskap av annan fjording och shettis som inte var så läskig denna gång. Kanske ponnyrädslan börjar gå över? Mycket travarbete blev det, vi övade på att vända halvt igenom och sedan direkt halvt igenom igen, så vi red lite som halvmånar fram och tillbaka och så fick vi öva på att se upp på varanda. Såedan red vi också serpentiner i trav, galoppfattning på kortsidan och galoppera ner till nästa kortsida, avbrott till trav och så serpentiner igen. Han blev ganska fin tyckte jag, lite tung ibland och jag försökte lätta av, men jag är inte tillräckligt kvick i handen och tyglarna glider väldigt mycket så jag måste hela tiden hålla koll på vart de är. Den perfekta längden är naturligtvis mitt i mellan två läderpluppar. Nåja, några bågar här och där var trevliga och ibland, ibland fick jag tag på honom åt höger också. Måste få bättre koll på min högerskänkel och börja jobba mer med vaden. Sedan över till galoppjobb och då gjorde vi en del snett igenom. Fattning på kortsidan, snett igenom, avbrott i hörnet och ny fattning på mitten av kortsidan och snett igenom igen. Gällde att se upp på varandra, i galoppen ska jag tänka på att ta upp händerna lite ibland för att stötta honom och hålla om med vaderna. Sedan galopperade vi även runt fyrkanten i båda varven och rullade på lite mer. Problem med fattningarna till vänster även idag, känns som om jag blir mer och mer sned ju längre passet går och jag måste verkligen vara noggrann och inte ha honom utåtställd i fattningen. gör matte rätt gör Maximen det. Avtravning efter det och sedan skritt. Maximen var trött och svettig, matten med.
 
Imorgon blir det vila igen, matten ska passa på att hinna köpa foder och lite mineraler, har räknat foderstat och insett att han behöver lite tillskot, kanske kan det bidra till en lite piggare häst också. Men som sagt, lugnare nu i två veckor. Ett ridhuspass nästa vecka och en löshoppning på helgen ska vi försöka klämma in och så sista Lenaträningen för året om två veckor. Sedan blir det nog någon lugn uteritt och promenader veckan efter det och sedan hagvila och kanske mysstudner vissa dagar fram till jul. Om det känns som om han vilat klart då börjar jag sätta igång lite försiktigt i mellandagarna (mest mysigt då jag är ledig och förhoppningsvis snö), sedan ska han vaccineras efter nyår så blir ju lite lugnt då också. Kan nog bli skönt för honom att försöka ta in allt. Man glömmer så lätt hur ung han är, han försöker verkligen göra allt man ber honom om.
 
I helgen hoppas vi på finväder i allafall så vi kan njuta av solen ordentligt. Ut i skogen vill jag, men oroar mig lite för att det ska vara för blött, vi får se helt enkelt. Sedan råkade jag gå in på hööks igår också. Skulle köpa saltsten. Vilket jag också gjorde, men sedan hade de lite nyinvigning eftersom de byggt ut och om butiken (skitsnyggt) så det råkade bli schabrak och matchande lindor. Så nu har vi en vinröd outfit, mycket genomtänkt. Försökte motivera det hela med att jag dels hade bonuskort och sedan var det ett sånt har schabrak med bra undersida om hästen svettas mycket. Jaja, jag lämnade ju tillbaka en av de lånade sadlarna förra helgen, så det finns ju lite plats för det nya i allafall. Fast jag egentligen borde lägga pengar på ett par nya ridbyxor till mig själv istället, men det är ju roligare med saker till hästen.
 
Det Positiva: Ögonblick
Det Negativa: Händer här och där
 
Glider i mellan
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0